Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Οι δύσκολες ισορροπίες στη σχέση ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας

Οι δύσκολες ισορροπίες στη σχέση ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας

Το «νέο στρατηγικό όπλο» που υποστήριξε ότι θα παρουσιάσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο κίνδυνος κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ. Η προσπάθεια προστασίας του καθεστώτος, ο κίνδυνος νέων πυρηνικών δοκιμών και οι «κόκκινες γραμμές» Ρωσίας και Κίνας.

Γιατί η Τεχεράνη δεν θα τραβήξει το σχοινί στην κόντρα με τις ΗΠΑ

Γιατί η Τεχεράνη δεν θα τραβήξει το σχοινί στην κόντρα με τις ΗΠΑ

Τα τεράστια πλήγματα που προκαλούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ και ποια όπλα δεν θέλει να δώσει η Τεχεράνη στην Ουάσιγκτον. Η κοινωνική αναταραχή, οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν και ποιες είναι οι βασικές στρατηγικές επιδιώξεις.

Η Τουρκία δεν μπορεί να κερδίσει από τον πόλεμο στη Λιβύη

Η Τουρκία δεν μπορεί να κερδίσει από τον πόλεμο στη Λιβύη

Η στρατιωτική ενίσχυση της Τρίπολης και γιατί δεν δείχνει αρκετή για να εξασφαλίσει την επικράτηση της GNA. Οι ισχυρές συμμαχίες του Χάφταρ, τα υποδεέστερα τουρκικά όπλα και ο «άγνωστος x» της Μόσχας. Πώς γύρισε μπούμερανγκ η «συμφωνία» για την ΑΟΖ.

Stratfor: Η Τεχεράνη επιλέγει τον δρόμο της κλιμάκωσης

Stratfor: Η Τεχεράνη επιλέγει τον δρόμο της κλιμάκωσης

Ιδιαίτερης σημασίας η επιλογή του Ιράν να εξαπολύσει βαλλιστικούς πυραύλους από το έδαφός της εναντίον αμερικανικών στόχων στο Ιράκ. Ποια μπορεί να είναι η απάντηση της Ουάσιγκτον. Υψηλή πιθανότητα να ξεκινά ένα σπιράλ επιθέσεων-αντεπιθέσεων.

Κίνδυνος διάρρηξης των δεσμών ΗΠΑ-Ιράκ

Κίνδυνος διάρρηξης των δεσμών ΗΠΑ-Ιράκ

Η δολοφονία Σουλεϊμανί ανέτρεψε τα δεδομένα για τη χώρα. Γιατί το πιθανότερο είναι πως θα ζητήσει αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών. Πώς θα αντιδράσει η υπερδύναμη και πώς θα κινηθεί η Τεχεράνη. Ερώτημα η συνέχιση της μάχης κατά του ISIS.

Η Αγκυρα «καίγεται» να σώσει την κυβέρνηση της Τρίπολης

Η τελευταία ευκαιρία της Τουρκίας να διατηρήσει την περιφερειακή της στρατηγική ζωντανή, περνά μέσα από τη Λιβύη. Οι οικονομικοί και πολιτικοί δεσμοί, τα χαμένα ερείσματα στην Β. Αφρική και οι αραβικές χώρες που λειτουργούν ως αντίπαλο δέος. Η «συμφωνία» για την ΑΟΖ και ο EastMed.

Stratfor: Οι ΗΠΑ έριξαν λάδι στη φωτιά της Μέσης Ανατολής

Βέβαια θεωρούνται τα αντίποινα της Τεχεράνης για τον θάνατο του στρατηγού Qassem Soleimani από αμερικανικό χτύπημα, ερώτημα το μέγεθος της αντίδρασης. Ποιες χώρες είναι στο επίκεντρο και γιατί τα απόνερα φτάνουν ως την Ευρώπη. Ο ρόλος Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας.

Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400

Την απειλή της πράξης CAATSA επισείει η υπερδύναμη σε όσες χώρες επιλέξουν ρωσικό οπλισμό. Γιατί η στρατηγική Τραμπ κρύβει παγίδες. Τι δείχνει η στάση της Αγκυρας και το παιχνίδι με τους S-400 και τα F-35. Ο ανταγωνισμός Ουάσιγκτον-Μόσχας για τα συμβόλαια.

Τέλος εποχής για την επιρροή του Ιράν στη Συρία

Καθώς η Δαμασκός χρειάζεται απελπισμένα κεφάλαια προκειμένου να χρηματοδοτήσει την ανοικοδόμησή της, η ισχυρή παρουσία της Τεχεράνης δημιουργεί παρενέργειες. Τα ανοίγματα της Συρίας προς τους Αραβες του Κόλπου.

Το παιχνίδι της Τουρκίας στο μέτωπο της Λιβύης

Η «ανταλλαγή» της κυβέρνησης της Τρίπολης με την Αγκυρα, με φόντο την εντεινόμενη επίθεση του Χαλίφα Χάφταρ κατά της πρωτεύουσας. Ποιες χώρες ενισχύουν τον LNA, δίνοντάς του επιχειρησιακό πλεονέκτημα. Κρίσιμες οι συνομιλίες Πούτιν-Ερντογάν.

Το μίνι ντιλ ΗΠΑ-Κίνας δεν κλείνει τα μεγάλα μέτωπα

Ευκαιρίες και προκλήσεις για τη ρωσική αρκούδα

Οι εκλογές στις ΗΠΑ ρυθμιστής των εξελίξεων το 2020

Η ευκαιρία της Γαλλίας να ηγηθεί της Ευρώπης

Η νίκη των Δημοκρατικών και η επόμενη ημέρα για το Χονγκ Κονγκ

Ανεβάζουν το… κασέ οι ΗΠΑ για την «προστασία» συμμάχων

Applications «βάζουν τάξη» στα οικονομικά μας

Αναπόφευκτη καταιγίδα στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας

Ισραήλ και Χαμάς δοκιμάζουν νέα προσέγγιση στη Γάζα

Πώς θα μοιάζει η εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών το 2030

v