ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Ο μεγάλος περίπατος και τα φάουλ

Ο μεγάλος περίπατος και τα φάουλ

Μπορεί ο «Μεγάλος Περίπατος» να είναι όντως κάτι που χρειάζεται η Αθήνα. Μπορεί και όχι. Το σίγουρο είναι ότι όπως κάθε μεγάλη παρέμβαση πρέπει να γίνεται σωστά. Αν κρίνουμε από την πρώτη ημέρα του έργου, όμως…

Από στήριξη χορτάσαμε!

Από στήριξη χορτάσαμε!

Οι ελληνικές θέσεις περί ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδας και των συναφών, συγκεντρώνουν στήριξη σχεδόν από όλες τις πλευρές και πάντως από ορισμένες εκ των κυριοτέρων, εάν προσμετρήσουμε ΕΕ, ΗΠΑ και Ρωσία. Μικρή αξία, όμως, έχει αυτό το γεγονός.

Τα μνημόνια, τα λάθη της Ευρώπης και η χαμένη ευκαιρία

Τα μνημόνια, τα λάθη της Ευρώπης και η χαμένη ευκαιρία

Μία δεκαετία και τρία μνημόνια μετά την κρίση, η χώρα μας αλλά και οι κοινοτικοί μας εταίροι έχουν μία συγκροτημένη απάντηση στο ερώτημα «Γιατί πήγε τόσο λάθος το πράγμα στην Ελλάδα;». Θα ήταν χρήσιμο να την εμπεδώσουν.

Ποιο είναι το plan B για την απασχόληση;

Ποιο είναι το plan B για την απασχόληση;

Το ζήτημα δεν είναι μόνον ότι θα αυξηθεί κι άλλο η ανεργία. Το ζήτημα είναι ότι πλέον εκλείπουν οι συνθήκες υπό τις οποίες η δημιουργία θέσεων εργασίας θα ήταν ευχερέστερη. Χρειάζεται αλλαγή «μοντέλου».

ΑΟΖ: Η καλή αρχή και τα επόμενα βήματα

ΑΟΖ: Η καλή αρχή και τα επόμενα βήματα

Εάν η υπογραφή της συμφωνίας για την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ιταλία σηματοδοτεί υιοθέτηση ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής, τότε η λογική συνέχεια είναι η σύναψη συμφωνιών και με άλλα κράτη της... γειτονιάς. Επ' αυτών, δε, θα κριθεί.

Πράσινη ανάπτυξη με λάθη στη συνταγή

Η επιδότηση εισαγωγών, αντί επενδύσεων και δη «πράσινων», για ακόμη μία φορά, διαιωνίζει ένα αποτυχημένο οικονομικό μοντέλο στη χώρα μας. Τι ακριβώς δεν είναι σαφές από όλα αυτά;

Ο τουρισμός και το μήνυμα της πτήσης από το Κατάρ

Σε μια χρονιά κατά την οποία η αβεβαιότητα κυριαρχεί, σημασία δεν έχει μόνο εάν υπάρχει σχεδιασμός αλλά, κυριότερα, εάν υφίσταται «εναλλακτικό σχέδιο». Τουλάχιστον, αυτό το μήνυμα κόμισε η πτήση από την Ντόχα.

Η ύφεση, προφητείες και πραγματικότητα

Η «ψαλίδα» των προβλέψεων που έχουν διατυπωθεί για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εφέτος καταδεικνύει πόσο επισφαλείς μπορούν αυτές να αποδειχθούν αλλά και πόσο «ρευστή» μπορεί να είναι η εξέλιξη των πραγμάτων στην οικονομία.  Ας μην τις... «δένουμε».

Κούφια λόγια από την Ευρώπη για την Τουρκία

Γιατί θα έπρεπε να χαροποιήσει Αθήνα και Λευκωσία η χθεσινή δήλωση «στήριξης» της ΕΕ,  έναντι της τουρκικής προκλητικότητας; Είναι διατεθειμένες οι Βρυξέλλες ή οποιοδήποτε κράτος-μέλος της ΕΕ να κάνουν κάτι «παραπάνω»;

Μέτρα, μηνύματα και εντυπώσεις

Με το «πατείς με, πατώ σε» στα μπαρ και τα λοιπά κέντρα νυκτερινής διασκέδασης, ας μην προσποιούμαστε ότι τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Αντίθετα, θα ήταν προτιμότερο να δούμε την αλήθεια κατάματα.

Μην αγνοείτε τα σημάδια

Οι προκλήσεις της Τουρκίας και η λογική της... στρουθοκαμήλου

Οι ηγέτες της Ευρώπης πρέπει να κάνουν το κρίσιμο βήμα

Αλλάζεις ή βουλιάζεις το δίλημμα για τον επιχειρηματία

Γιατί ο Σόιμπλε άλλαξε... γραμμή πλεύσης

Η ώρα της αλήθειας με την Τουρκία

Με εντολή πρωθυπουργού

Τα μέτρα, τα στοιχήματα και οι κάλπες

Η άλλη όψη της υπόθεσης Novartis

Η πανδημία και οι υπόγειες διεργασίες στα κόμματα

v