ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Η Μεσόγειος και το αβάσταχτο κόστος του συμβιβασμού

Η Μεσόγειος και το αβάσταχτο κόστος του συμβιβασμού

Όταν δεν μπορούμε «να τα βρούμε» ούτε καν μεταξύ μας για τα μείζονα εθνικά ζητήματα, γιατί θα έπρεπε να είμαστε σε θέση να καταλήξουμε σε συμφωνία με την «απέναντι πλευρά»; Γι’ αυτό θεωρείται όχι ύστατη αλλά κύρια οδός επίλυσης διαφορών... η διαιτησία.

Η λάθος γιατρειά στην πανδημία

Η λάθος γιατρειά στην πανδημία

Η διατήρηση του αριθμού των κρουσμάτων αλλά και των θανάτων σε υψηλά επίπεδα παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, δείχνει ότι «κάτι» κάνουμε λάθος. Αυτό το «κάτι» ίσως αφορά και την προοπτική με την οποία αντιμετωπίζουμε την πανδημία.

Οι καταλήψεις, το ραβδί και η ουσία

Οι καταλήψεις, το ραβδί και η ουσία

Ο εποχικός «χαβαλές» που ακούει στο όνομα «σχολική κατάληψη», κάποτε πρέπει να λήξει σε αυτή τη χώρα. Όπως πρέπει να λήξει, όμως, και η ελαφρότητα με την οποία προσεγγίζονται ζητήματα δημόσιας υγείας στη σχολική κοινότητα.

Ιστορική… κατάντια της πολιτικής

Ιστορική… κατάντια της πολιτικής

Κατά αυτόν τον τρόπο θα βαδίσουμε σε ενδεχόμενες συζητήσεις με τη γείτονα επί των «πάγιων» διαφορών μας; Με τα εθνικά θέματα να γίνονται αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης; Πρόκειται για ασφαλή συνταγή αποτυχίας.

Η περικύκλωση της Τουρκίας

Η περικύκλωση της Τουρκίας

Όταν απειλείται η κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα ή ακόμη και τα ζωτικά συμφέροντα ενός κράτους, τότε είναι καιρός για δράση. Η Τουρκία, δε, εμφανίζεται να αποτελεί απειλή για σειρά κρατών, ολόγυρά της.

Κοιτώντας τα drones να περνούν

Drones ακούμε και drones... δεν βλέπουμε σε αυτή τη χώρα, εκτός κι αν είναι... τουρκικά. Τι ακριβώς δεν έχουμε καταλάβει από όσα συνέβησαν προ μηνών στον Έβρο και μόλις πρόσφατα στο Καστελόριζο;

Ο κορωνοϊός και η πορεία από το success story στο lockdown

Καταφέραμε να κερδίσουμε χρόνο αλλά αποδεικνύεται ότι τον... σπαταλήσαμε. Επιστρέφουμε σε διλήμματα που όφειλαν να έχουν τεθεί ευθύς εξαρχής. Τώρα πια, όμως, μπορούμε να αλλάξουμε πορεία;

Κορωνοϊός: Τα μέσα μεταφοράς και η νάρκη των σχολείων

Το τοπίο της μάχης κατά του κορωνοϊού είναι πλήρως ναρκοθετημένο. Οι υγειονομικές «βόμβες» βρίσκονται πίσω από κάθε «στροφή» ενώ η κυβέρνηση εμφανίζεται διστακτική να επαναλάβει το lockdown στην Αττική. Δικαίως ή αδίκως.

Δεύτερη ευκαιρία για την Ευρωζώνη η κρίση

Όσο βαρύ κι αν είναι το πλήγμα που δέχεται η οικονομία της ευρωζώνης από την παρούσα πανδημία, παρέχει μία μοναδική ευκαιρία αναδόμησης των θεμελίων της. Κάτι που ήταν, ούτως ή άλλως, απαραίτητο.

Η χαμένη μάχη της πλατείας

Εάν δείχνουν «κάτι» τα νέα μέτρα που φέρεται να μελετά η ΕΛΑΣ για τον έλεγχο των συναθροίσεων στις πλατείες, αυτό είναι πως οι εμπνευστές τους αγνοούν στοιχειώδη ζητήματα ψυχολογίας και δη των νεαρότερων ηλικιών…

Η πανδημία και ο κίνδυνος του χάους

Αναγκαία μια νέα αρχή για την βιομηχανία

Ξαναγράφονται οι κανόνες της αγοράς

Καμία ελπίδα... ανάπτυξης

Τεστ και μάσκες παντού!

Η Ευρώπη, οι τουρκικές προκλήσεις και το βέτο

Φίλοι, εχθροί και… Πόντιοι Πιλάτοι

Η πανδημία, τα ωράρια και τα λάθη

Η Τουρκία, οι προκλήσεις και η αλληλεγγύη στα λόγια

Το μήνυμα προς την Αγκυρα

v