ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Ετσι απαντάμε στην κρίση

Ετσι απαντάμε στην κρίση

Δίχως να σπάσουμε αβγά, λύση δεν βρίσκεται. Ο αγώνας της επιβίωσης δίνεται πλέον σε ένα νέο περιβάλλον και θα… μακροημερεύσουν σε αυτό μόνον όσοι μπορέσουν να προσαρμοστούν.

Το διττό μήνυμα Ερντογάν στην Αθήνα

Το διττό μήνυμα Ερντογάν στην Αθήνα

Αποφασιστικότητα και ομοθυμία στο εσωτερικό και σφυρηλάτηση νέων διεθνών συμμαχιών οφείλει να είναι η απάντηση της Ελλάδας στον Τούρκο ηγέτη. Τουλάχιστον αυτό επιτάσσει το μήνυμά του προς την Αθήνα.

Κάντε την Ελλάδα «χώρα-έπαθλο»

Κάντε την Ελλάδα «χώρα-έπαθλο»

Το πρώτο βήμα έγινε και αφορά στην ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση αλλοδαπών συνταξιούχων αλλά και ευπόρων οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Υπάρχει όμως απόσταση που πρέπει να διανυθεί, έως ότου καταστούμε πλήρως «ελκυστικός» προορισμός.

Η πανδημία και το λάθος μήνυμα από την κυβέρνηση

Η πανδημία και το λάθος μήνυμα από την κυβέρνηση

Από την άλλη πλευρά των συνόρων, η εξάπλωση της νόσου Covid-19 βρίσκεται σε έξαρση και εδώ ανακαλούμε το ένα μέτρο προστασίας μετά το άλλο. Γιατί άραγε;

Στα σκαριά η νέα Ευρώπη

Στα σκαριά η νέα Ευρώπη

Επιτέλους, η κουβέντα άνοιξε. Μπορεί η καθυστέρησή της να «στοίχισε» έως τώρα ένα κράτος-μέλος και την άνθηση του ευρωσκεπτικισμού, όμως πλέον η κουβέντα για τη νέα Ευρώπη έχει αρχίσει.

Η πανδημία και τα σύννεφα που μαζεύονται

Είναι πολλά τα σημάδια και δεν μπορούν να αγνοηθούν. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήδη πλήττει άλλες χώρες και στην Ελλάδα, μάλλον... στραβά αρμενίζουμε.

Στην οικονομία μετράει και το μέγεθος

Είτε αλλάζουμε είτε βουλιάζουμε, ήθελε κάποτε το σύνθημα, το οποίο, φευ, παραμένει επίκαιρο. Αυτή η πορεία, δε, θα είναι ταχύτατη και σαφώς αναπότρεπτη, υπό τις παρούσες συνθήκες πανδημίας.

Η αθέατη πληγή της καραντίνας

Μπορεί η έως τώρα αποκλιμάκωση της πανδημίας να διευκόλυνε την επιστροφή δημοσίων υπαλλήλων -ακόμη κι από τις ευπαθείς ομάδες- στην εργασία τους, όμως άλλοι ήσαν οι λόγοι που την επέβαλαν. Ήταν αδύνατον, δε, να αγνοηθούν.

ΝΑΤΟ: Το τέλος του Πόντιου Πιλάτου

Η ιδιότυπη ασυλία που εμφανίζεται να απολαμβάνει η Τουρκία στο ΝΑΤΟ, για πρώτη φορά, αμφισβητείται ευθέως, από μία ισχυρή ευρωπαϊκή χώρα όπως η Γαλλία. Πρόκειται για μία υπόθεση που μας αφορά άμεσα. 

Τα λάθη που δεν συγχωρούνται στην εξωτερική πολιτική

Ποιο το νόημα της προαναγγελίας εγκατάλειψης εθνικών θέσεων και εντέλει κυριαρχίας; Αν και το υπουργείο Εξωτερικών αποστασιοποιήθηκε από τις δηλώσεις του Χ. Ροζάκη, περί «μαξιμαλιστικών» ελληνικών θέσεων, η σημειολογία παραμένει.

Η καινοτομία, ο Άρχοντας και τα γκαρσόνια

Τα «αγκάθια» της Novartis

ΕΣΠΑ: Βάλτε τέλος στη σπατάλη

Η τεχνολογία και γιατί πρέπει να μη μείνει κανείς πίσω!

Ο ανασχηματισμός και ο χαμένος χρόνος

Οι αποκαλύψεις, τα καρφώματα και η ουσία

Ο κορωνοϊός και το δύσκολο καλοκαίρι

Το μήνυμα του Εχίνου

Το γαϊτανάκι του ανασχηματισμού

Κάν' το όπως οι Ισραηλινοί

v