ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Οι αμερικανικές εκλογές και η διάδοση της τοξικότητας

Οι αμερικανικές εκλογές και η διάδοση της τοξικότητας

Ανεξάρτητα από τον νικητή των αμερικανικών εκλογών, πραγματικός χαμένος αναδεικνύονται οι ΗΠΑ και κατ' επέκταση η παγκόσμια κοινότητα, εξαιτίας του ρόλου που ακόμη διαδραματίζει αυτή η χώρα. Πρόκειται, δε, για τραύματα που δεν επουλώνονται εύκολα.

Το ένα πόδι πριν το άλλο στα πανεπιστήμια

Το ένα πόδι πριν το άλλο στα πανεπιστήμια

Το απόστημα ανομίας που εκτρέφεται επί τόσα χρόνια στα ελληνικά πανεπιστήμια πρέπει όντως να σπάσει. Έχουν σημασία, όμως, οι λόγοι για τους οποίους έμενε ανέπαφο έως τώρα και ο τρόπος που θα αντιμετωπιστεί.

Κορωνοϊός: Πώς η κυβέρνηση έμπλεξε... τις ζώνες της

Κορωνοϊός: Πώς η κυβέρνηση έμπλεξε... τις ζώνες της

Το Σάββατο, άλλα μάς έλεγε ο πρωθυπουργός και τη Δευτέρα, άλλα μάς είπε ο εκπρόσωπός του για τα μέτρα και τη Θεσσαλονίκη. Πού «χάθηκε η μπάλα» και ποιος φταίει γι' αυτό; Είναι χρήσιμο, για πολλούς λόγους, να μάθουμε.

Η τήρηση των μέτρων και ο άγνωστος Χ

Η τήρηση των μέτρων και ο άγνωστος Χ

Αρκούν οι περιορισμοί που τέθηκαν στην εστίαση, στη νυχτερινή διασκέδαση ή στον πολιτισμό για την ανάσχεση της πανδημίας; Ποιες είναι οι «άγνωστες» εστίες υπερμετάδοσης που έχουμε επιλέξει να αγνοούμε;

Η βία είναι ο εχθρός, όχι το Ισλάμ

Η βία είναι ο εχθρός, όχι το Ισλάμ

Όσοι εκτιμούν ότι οι πρόσφατες αποτρόπαιες επιθέσεις κατά Γάλλων πολιτών αφορούν έναν πόλεμο θρησκευτικού χαρακτήρα, σφάλλουν. Σε στυγνή τρομοκρατία αφορούν και σε τίποτε περισσότερο.

Ο κορωνοϊός, τα μέτρα και ο λογαριασμός

Όσο αναγκαία είναι τα νέα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, άλλο τόσο είναι και η ελάφρυνση του κόστους που αυτά συνεπάγονται για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στην υπόθεση αυτή, δε, το γοργόν και χάριν έχει...

Μας πρόλαβε ο Ερντογάν με τις… «κυρώσεις»!

«Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι», σύμφωνα με τη λαϊκή θυμοσοφία, η οποία βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στο χθεσινό κάλεσμα Ερντογάν προς τη μουσουλμανική κοινότητα να μποϊκοτάρει τα γαλλικά προϊόντα. Η ΕΕ θα «απαντήσει» ή θα το… σκεφτεί λίγο ακόμη;

Ο Παππάς και το σερί με τις κυβερνητικές γκάφες

Πολλά τα λάθη και όλα απανωτά, που λέει και ο λαός μας. Όλα, δε, εκ μέρους εκείνων στους οποίους είχε εναποθέσει τις ελπίδες του για ένα αποτελεσματικότερο Δημόσιο η πλειονότητα των πολιτών. Φευ!

Το διάγγελμα, τα λάθη και το… οπλοστάσιο

Δίχως τη δυνατότητα να καταφύγει εκ νέου σε lockdown, η χώρα επαφίεται πλέον -σε μεγάλο βαθμό- στους ίδιους τους πολίτες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όπλα της, οι… μάσκες και η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ!

Κορωνοϊός: Μέτρα κατόπιν εορτής!

Τώρα που δείχνει να ξεφεύγει το πράγμα έρχονται τα νέα μέτρα; Δεν είναι σαφές ότι όσο καθυστερούμε τόσο επιβαρύνουμε τη θέση μας έναντι της πανδημίας; Εντέλει, την καθολική υποχρεωτική χρήση μάσκας γιατί τη «σκεφτόμαστε» ακόμη;

Οι επιστολές Δένδια, το timing και η ουσία

Η τσέπη κρίνει και στην Τουρκία!

Να δούμε τώρα και το ΝΑΤΟ...

Το δεύτερο κύμα και ο αποχαιρετισμός του V

Τα εκτός σχεδίου ακίνητα και το κάρο μπροστά από το άλογο

Από τα λόγια στις πράξεις

Η αδύναμη Ευρώπη που βλέπει με... λύπη τις προκλήσεις να περνούν

Κραυγές και ψίθυροι στην πολιτική

Δώσε θάρρος στον... Ερντογάν

Η μάχη για δημοκρατία δίνεται κάθε μέρα

v