ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων μάς έλειπε!

Η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων μάς έλειπε!

Υπάρχει χρόνος για τα πάντα αλλά «στην ώρα τους», όπως λέει ο λαός μας. Εν μέσω πανδημίας και των δεινών που τη συνοδεύουν, τι τη θέλουμε την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων και το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης; Για τα «χαράτσια» και τα πρόστιμα;

Η ντροπή ενός κράτους

Η ντροπή ενός κράτους

Κράτος δικαίου ή θεοκρατική χώρα; Τι ακριβώς είναι η Ελλάδα, 200 χρόνια μετά την εθνεγερσία της; Πώς καλούμαστε να είμαστε υπερήφανοι για την πατρίδα μας, εάν μέτρο είναι όσα έγιναν χθες;

Κομμένη η πλάκα με τα εμβόλια και τις... selfie

Κομμένη η πλάκα με τα εμβόλια και τις... selfie

Η τροπή που έλαβε τελικά η διαδικασία του «συμβολικού» εμβολιασμού «πολιτικών και αξιωματούχων» δεν περιποιεί τιμή στην πατρίδα μας. Απλά επιβεβαιώνει ότι εξακολουθεί να κυριαρχεί η ευνοιοκρατία.

Η προεξόφληση του ΔΝΤ και το σωστό μήνυμα

Η προεξόφληση του ΔΝΤ και το σωστό μήνυμα

Τα πάντα κρίνονται στην πράξη και εκ του αποτελέσματος. Η απόφαση της Ελλάδας να προχωρήσει σε νέα πρόωρη αποπληρωμή των δανείων της προς το ΔΝΤ αποτελεί μήνυμα αξιοπιστίας. Ακόμη κι αν είναι συμβολικό.

Η Τουρκία, τα κανόνια και οι πολιτικοί

Η Τουρκία, τα κανόνια και οι πολιτικοί

Δεν πρέπει μόνο να είσαι αποφασισμένος αλλά και να το δείχνεις. Οτιδήποτε αντίθετο οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα ως προς τις προθέσεις σου. Οι «παρερμηνείες», δε, είναι κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο στα εθνικά ζητήματα.

2021: Η χρονιά των δικαστών

Στην Ιταλία και τη Γαλλία, αυτή την εβδομάδα, υπήρξαν διεργασίες περί την πανδημία, οι οποίες αναμένεται να θέσουν υπό αμφισβήτηση τα ίδια τα θεμέλια των δημοκρατιών «δυτικού τύπου». Είναι σαφές, δε, ότι θα μας... επηρεάσουν!

Το εμβόλιο βγάζει κάλπη

Εκλογές το φθινόπωρο και μάλιστα διπλές, υπό προϋποθέσεις. Σενάριο; Προφανώς! Πιθανό; Περισσότερο παρά ποτέ! Θα κριθεί τους επόμενους μήνες και ιδίως από την έκβαση του στοιχήματος του επόμενου καλοκαιριού.

Κορωνοϊός: Η ευθύνη μας και η ευθύνη σας

Κάνουν όλοι αυτό που πρέπει; Ο καθένας από εμάς και η Πολιτεία για λογαριασμό όλων μας; Από την απάντηση που θα δώσετε σε αυτό το ερώτημα εξαρτώνται οι περαιτέρω επιπτώσεις, ανθρώπινες και οικονομικές, της πανδημίας. Κι ας… έρχεται το εμβόλιο!

Ο κορωνοϊός και το νέο φάουλ της ΕΕ

Δεν είναι η πρώτη φορά και -κατά πάσα βεβαιότητα- ούτε και η τελευταία. Το πλέον πρόσφατο φάουλ της ΕΕ, όμως, φέρνει στην επιφάνεια για ακόμη μία φορά ορισμένα από τα τρωτά της σημεία.

Το διττό μήνυμα των Βρυξελλών στην Τουρκία

Σε πρώτη ανάγνωση, η Ευρώπη απλά τίμησε την υπογραφή της. Ανάμεσα από τις «γραμμές», όμως, η αποδέσμευση ευρωπαϊκών κεφαλαίων προς την Τουρκία αυτή την περίοδο εμπεριέχει ένα σαφές πολιτικό μήνυμα. Ίσως και... δύο!

Κορωνοϊός: Τα δύο πρόσωπα της εξουσίας

Κορωνοϊός και... εορταστικά μπερδέματα

Το πεντικιούρ και η... ομολογία ήττας

Click away και έρχεται ο… λογαριασμός!

Ο,τι κάνουμε μόνοι μας!

Το εμβόλιο της συναίνεσης

Φυσικοί σύμμαχοι και κοινοί εχθροί

Η πανδημία και οι ήρωες του 2021

Ο κορωνοϊός, οι μνήμες και τα μηνύματα

Η πανδημία, τα εμβόλια και... η πάρτη μας

v