ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Βάλτε μυαλό πριν είναι αργά!

Βάλτε μυαλό πριν είναι αργά!

Αντιμετωπίζεται μία πανδημία με… ασπιρίνες; Όταν οδεύουμε καθημερινά από το ένα ρεκόρ κρουσμάτων στο επόμενο, είναι σαφές ότι τα πράγματα ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο. Ο χρόνος, δε, είναι εναντίον μας!

Κυνηγώντας την ουρά μας στην πανδημία

Κυνηγώντας την ουρά μας στην πανδημία

Όταν η ανακοίνωση «νέων μέτρων» αποτελεί κάθε φορά ζήτημα ημερών ή και ωρών, είναι εύλογο να δημιουργούνται αμφιβολίες ως προς την επάρκεια διαχείρισης της πανδημίας. Υπάρχει, όμως, και μία ευρύτερη ζημία.

Το ορφανοτροφείο και η κατάντια μας

Το ορφανοτροφείο και η κατάντια μας

Όσα αποκάλυψε πρόσφατα η υφ. Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου για βιαιοπραγίες και σεξουαλική κακοποίηση μικρών παιδιών σε ορφανοτροφείο της Αθήνας οφείλουν να οδηγήσουν σε αναστοχασμό: τόσο της κοινωνίας όσο και της πολιτείας.

Στην πανδημία η «τσιγκουνιά» βλάπτει

Στην πανδημία η «τσιγκουνιά» βλάπτει

Όχι μόνο θα πρέπει να κάνουν rapid test για να εισέλθουν σε καταστήματα εστίασης κατά τις γιορτές, αλλά θα πρέπει να το πληρώνουν οι ίδιοι. Ο λόγος για τους εμβολιασμένους πολίτες, τα δικαιώματα των οποίων θα προάσπιζε η κυβέρνηση… Η απόφαση βεβαίως εκκρεμεί.  

Το στοίχημα των πρόωρων εκλογών

Το στοίχημα των πρόωρων εκλογών

Θα πάμε στις κάλπες κατευθείαν το 2023, όπως δηλώνει ο πρωθυπουργός, ή θα πρέπει να «λοξοκοιτάμε» προς τον επόμενο Μάιο ή και Σεπτέμβριο; Τα «πώς» και τα «γιατί» ακολουθούν…

Η δικαιοσύνη που κυνηγάει την ουρά της

Η ταχύτητα με την οποία η κυβέρνηση προανήγγειλε την αυστηροποίηση των ποινών για το λεγόμενο «revenge porn» μπορεί να ήταν ευπρόσδεκτη, οφείλει όμως να μας προβληματίσει. Το «γιατί», ακολουθεί.

Απλές αλήθειες με επιστημονική απόδειξη

Το ΕΣΥ λειτουργεί καλύτερα στην Αθήνα ή στην περιφέρεια; Οι κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει το ΕΣΥ επαρκούν; Οι απαντήσεις σε αμφότερα τα ερωτήματα είναι προφανείς για τους περισσότερους πολίτες. Πλέον επιβεβαιώνονται και από τους αρμόδιους επιστήμονες.

Μηδενική ανοχή στους ακραίους

Γιατί πρέπει να γίνονται ανεκτοί οι «ακραίοι»; Γιατί θα έπρεπε, έστω κατ’ ελάχιστο, να γίνονται ανεκτά φαινόμενα εκδήλωσης βίας ή παρεμπόδισης του δικαιώματος στη μόρφωση, εκ μέρους αντιεμβολιαστών ή αρνητών της πανδημίας;

Η Τουρκία και ακόμη μία χαμένη ευρωπαϊκή «ευκαιρία»

Η επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, για την παραβίαση των αποφάσεων του Σ.Α. του ΟΗΕ ως προς την Αμμόχωστο, εκκρεμεί από τον Ιούλιο. Κατά τα φαινόμενα, θα πρέπει να περιμένουμε για πολύ ακόμη…

Οι κρίσιμες πρώτες κινήσεις Ανδρουλάκη

Η σαρωτική νίκη στις εσωκομματικές εκλογές ήταν μόνο το πρώτο βήμα. Ποια είναι εκείνα που πρέπει να ακολουθήσουν, ώστε να διατηρηθεί η παρούσα δυναμική για το ΚΙΝΑΛ; Κυριότερα, δε, ποια είναι η εναλλακτική πρόταση πολιτικής;

Το ΚΙΝΑΛ, η «νοθεία» και η ουσία των εκλογών

Αλήθειες, ψέματα και ΜΕΘ

Το ΚΙΝΑΛ, οι εκλογές και η κατάρα του 4-2-1

Οι φρούδες ελπίδες της Χάγης

Το ΚΙΝΑΛ, η ανατροπή και τα νέα σενάρια

Το διαχρονικό έγκλημα με τον ΦΠΑ

Πανδημία: Δεν μπορούν να συζητήσουν. Θα βρουν και λύση;

Το μετέωρο βήμα της υποχρεωτικότητας

Η Ευρώπη κυνηγάει την ουρά της

Τα αδιέξοδα Ερντογάν και η Ελλάδα

v