ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ανάπτυξη θέλει κόπο αλλά και… τρόπο!

Η ανάπτυξη θέλει κόπο αλλά και… τρόπο!

Πώς καταφέρνουν οι άλλες χώρες και προσελκύουν διεθνείς επιχειρήσεις και πλούσιους πολίτες απ’ όλο τον κόσμο. Γιατί η Ελλάδα εξακολουθεί να καταγράφει φτωχές επιδόσεις. Οι ευθύνες των «συμβούλων» και των «θεσμών».

Aδικούνται οι άριστοι ή οι «τεμπέληδες»;

Aδικούνται οι άριστοι ή οι «τεμπέληδες»;

Γιατί το ελληνικό σύστημα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πριμοδοτεί τους αρίστους σε βάρος των... τεμπέληδων. Η υποχρέωση της στήριξης της δημόσιας εκπαίδευσης και πώς καταβάλλεται το «αντίτιμο». Γράφει ο Τ. Μίχας.

Οι «εφιάλτες» του Εμανουέλ Μακρόν

Οι «εφιάλτες» του Εμανουέλ Μακρόν

Ενα πολύ δύσκολο σαββατοκύριακο περιμένει τον Γάλλο πρόεδρο. Τα προτάγματα για την Ευρώπη και γιατί έρχεται αντιμέτωπος με δύο πολύ σημαντικά ορόσημα για τη θητεία του. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα γενιά ηγετών

Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα γενιά ηγετών

Το πραγματικό στοίχημα της χώρας και γιατί δεν εξυπηρετείται από τη συζήτηση για το παρελθόν. Η ανάγκη να καλύψουμε το χαμένο έδαφος με άλματα και οι αποπροσανατολιστικές συζητήσεις. Τι πρέπει να αλλάξει. Γράφει ο Π. Πικραμμένος.

Κομμάτι της... ελληνικής παράδοσης ο νεποτισμός

Κομμάτι της... ελληνικής παράδοσης ο νεποτισμός

Η περίπτωση του Αριστείδη Μπαλτά και της συζύγου του, το ερώτημα των προσόντων και η... ρετσινιά. Η «αναμάρτητη» αντιπολίτευση και τι ζητάμε τελικά από τους δημοσιογράφους.

Παζόπουλος: Γιατί επιτίθενται οι αρχές στο Bitcoin

Οι κινήσεις Αμερικανών και Κινέζων κατά του ψηφιακού νομίσματος. Η ειδική φύση του bitcoin, η απουσία κάλυψης από κάποια αρχή και ο κίνδυνος για το... μονοπώλιο. Ο ρόλος των Κεντρικών Τραπεζών και η δυνατότητα επένδυσης.

Ποιος πραγματικά φταίει για την ελληνική κρίση

Οι κατηγορίες κατά του ευρώ για την ελληνική κρίση και τι πραγματικά συνέβη. Τα «προπατορικά αμαρτήματα» και ο ρόλος της πολιτικής ελίτ πριν και μετά την ένταξη στο ενιαίο νόμισμα. Γράφει ο Θάνος Σκούρας.

Κρυφή παγίδα «made in USA» στους φοροελέγχους

Το καλοκαιρινό επιτόπιο σαφάρι για τις αποδείξεις και τα πιο... εκλεπτυσμένα «κόλπα» της Εφορίας που εφαρμόζονται σταδιακά. Σε ρόλο Μεγάλου Αδελφού οι ελεγκτές. Πώς λειτουργεί το «βαρύ πυροβολικό» των έμμεσων τεχνικών ελέγχου.

Πώς το ισχυρό ευρώ δυσκολεύει τη... ζωή του Ντράγκι

Γιατί η άνοδος του ευρώ σε συνδυασμό με τη χαμηλή τιμή του πετρελαίου δυσκολεύουν την «εξίσωση» για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο πονοκέφαλος του πληθωρισμού και οι κινήσεις της Fed. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Μήπως τελικά η κυβέρνηση δεν τα πάει και τόσο καλά;

Ο ρυθμός ανάπτυξης το 2017 θα ξεπεράσει το 2% στο τέλος του έτους. Η καλύτερη επίδοση των τελευταίων 9 ετών. Νούμερο που η ΝΔ δεν μπορούσε ούτε να το φανταστεί, τα χρόνια που κυβέρνησε. Όμως, εμένα δεν μου φτάνει. Θα ήθελα περισσότερη, ακόμη. Γράφει ο Γ. Χριστοφορίδης.

Η Ελλάδα και ο κίνδυνος να γίνει παράσιτο της Ευρώπης

Ο εφοπλισμός σώζει τη δημόσια υγεία

Οι «αμείλικτοι» φορολογικοί έλεγχοι νέας γενιάς και οι παραγραφές

Γιατί δεν αρκεί το νεοφιλελεύθερο μοντέλο

Το τέλος του χρήματος όπως το ξέρουμε

Αποκρατικοποίηση ΔΕΣΦΑ vs. ΤΑΙΠΕΔ

Το μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι της Κίνας στην Αφρική

Η Βραζιλία και το στοίχημα για ιδιωτικοποιήσεις-μαμούθ

Ο ΕΝΦΙΑ, τα κατασκευαστικά ελαττώματα και τα πραγματικά θύματα

Η Ευρώπη, τα ελαττώματα και ο νόμος του ισχυρού

v