ΑΠΟΨΕΙΣ

Πώς το HAU δημιουργεί παγκόσμιους πολίτες

Πώς το HAU δημιουργεί παγκόσμιους πολίτες

Εντυπωσιακή ομιλία του προέδρου του Hellenic-American University στην τελετή αποφοίτησης των μεταπτυχιακών και πτυχιούχων του 2018. Το μοντέλο εκπαίδευσης που ακολουθεί το πανεπιστήμιο. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Γιατί έφτασε η ώρα των «disruptors»

Γιατί έφτασε η ώρα των «disruptors»

Σε εποχές μετασχηματισμού η ανάπτυξη δεν είναι, όπως κάποιοι νομίζουν, μία απλή τεχνική διαδικασία, αλλά θέλει πρωτοπόρους που να καινοτομούν και να βλέπουν την άλλη όχθη. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Καχύποπτες οι αγορές με την Ελλάδα

Καχύποπτες οι αγορές με την Ελλάδα

Η τυπική λήξη του Μνημονίου στις 20 Αυγούστου και τα σήματα που στέλνονται από το εξωτερικό. Οι προειδοποιήσεις του ΔΝΤ, το βαρίδι των πλεονασμάτων και πώς συνδέονται μαξιλάρι ρευστότητας και... κάλπες. Γράφει ο Αθ. Παπανδρόπουλος.

Τα παραμύθια των «μεταρρυθμιστών»

Τα παραμύθια των «μεταρρυθμιστών»

Η τεράστια ύφεση που γνώρισε η Ελλάδα και οι θέσεις αριστεράς και φιλελεύθερων. Η Μεγάλη Υφεση στις ΗΠΑ, ο κανόνας του χρυσού και η συζήτηση που δεν έγινε στην Ελλάδα. Γράφει ο Τ. Μίχας.

Ο Ηράκλειτος και η επιχείρηση του 21ου αιώνα

Ο Ηράκλειτος και η επιχείρηση του 21ου αιώνα

Η διαρκής αναζήτηση της αλήθειας μέσω της γνώσης είναι η πηγή της δημιουργίας, πίστευε ο εξ Εφέσου φιλόσοφος. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Η συνταγή για περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα

Η τακτική της δημοσιονομικής προσαρμογής από την πλευρά της προσφοράς και η σημασία της ζήτησης. Ο ρόλος της αποταμίευσης και η ακτινογραφία των ξένων επενδύσεων. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Η πυρκαγιά στο Μάτι, η δικαιοσύνη και τα μαθήματα από την Ηλεία

Λάθη και αμέλειες βάσιμα δημιουργούν άμεση αξίωση προς αποζημίωση των πληγέντων από την πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, λόγω της ευθύνης των αρμόδιων αρχών. Τι δείχνουν οι δικαστικές αποφάσεις από την Ηλεία. Γράφει ο Μ. Μαρκουλάκος.

Χωρίς εκπρόσωπο στην ΕΤΕπ η Ελλάδα!

Απούσα η χώρα από τον κορυφαίο ευρωπαϊκό επενδυτικό θεσμό. Ας ελπίσουμε ότι η ελληνική πρόταση δεν θα γίνει στη λογική «άντε να βάλουμε εκεί ένα δικό μας παιδί». Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Τα επιδόματα των πυρόπληκτων και το εμπόριο πόνου

Είναι εντελώς ανήθικο να χρησιμοποιείς τον ανθρώπινο πόνο και την απώλεια ανθρώπων για να κάνεις αντιπολίτευση. Μια υπενθύμιση από το παρελθόν και η ανάγκη για τα αυτονόητα. Γράφει ο Σ. Πούλος.

Τα… αποκαΐδια της ευθιξίας

H καταστροφική τραγωδία στο Μάτι και οι πέντε αιτίες που οι πολιτικοί δεν... παραιτούνται σε αυτό τον τόπο. Η πολύπλοκη αλυσίδα ευθυνών και οι «ελαστικές» συνειδήσεις. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Η απουσία του «Ξενοκράτη» και το crisis management

Ο μύθος του τεμπέλη Ελληνα

Μεταρρυθμίσεις και... «μεταρρυθμίσεις»

Η αγωνία της παραγωγής, τα λάθη της τρόικας και ο... Νίκος Παππάς

Γιατί η Ελλάδα έχει στελέχη... «διαμάντια»

«Αποχωρούν» οι ΗΠΑ από την Ευρώπη;

Πώς χειριζόμαστε τις επιχειρηματικές μισθώσεις μετά την 1/1/2019

Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;

Η παγίδα Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αξίζει σήμερα να έχεις ακίνητο και πού;

v