ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Ελλάδα και τo τέλος των ιδεοληψιών

Η Ελλάδα και τo τέλος των ιδεοληψιών

Μόνο με τόνωση των επενδύσεων, της εξωστρέφειας και αναβάθμιση της εκπαίδευσης, η χώρα θα αποφύγει την φτωχοποίησή της. Αυτό είναι το τρίπτυχο της σωτηρίας.

Το blockchain μπαίνει στην κινητή τηλεφωνία!

Το blockchain μπαίνει στην κινητή τηλεφωνία!

Ποιος θα φανταζόταν ποτέ ότι θα μπορώ να τηλεφωνήσω στο χωριό ή στον φίλο μου στην Αμερική, χωρίς να παρεμβάλλεται ούτε ο ΟΤΕ, ούτε η AT&T; Αδύνατον, θα μου πείτε. Κι όμως είναι ήδη πραγματικότητα...

Η Δεξιά στροφή της Λατινικής Αμερικής

Η Δεξιά στροφή της Λατινικής Αμερικής

Οι τρεις λόγοι που οι χώρες της περιοχής εγκαταλείπουν τις αριστερές οικονομικές θεωρήσεις και στρέφονται προς συντηρητικές ηγεσίες. Το εκλογικό σερί που ξεκίνησε το 2015 και ολοκληρώθηκε με την εκλογή Μπολσoνάρο στην Βραζιλία. Γράφει ο Τ. Μίχας.

Η άλλη όψη της προφυλάκισης Παπαντωνίου

Η άλλη όψη της προφυλάκισης Παπαντωνίου

Η απόφαση για την προσωρινή κράτηση του Γιάννου Παπαντωνίου και πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί. Γιατί σηματοδοτεί κρίση προσανατολισμού για την ελληνική κοινωνία. Γράφει ο Δ. Μπασαράς.

Σεξ, ψέματα και... στατιστικές για την Ελλάδα

Σεξ, ψέματα και... στατιστικές για την Ελλάδα

Τα ευτράπελα στη διεθνή κατάταξη της χώρας και οι μεγάλες αλήθειες. Tα προκατασκευασμένα συμπεράσματα και τα... ψέματα των Ελλήνων στις απαντήσεις τους. Πού κρύβεται η ουσία. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Ο... παράδεισος του trader

Γιατί τα κρυπτονομίσματα δεν είναι όλα... ίδια. Η περίπτωση της Digitex Futures και η πλατφόρμα που μπορεί να φέρει τεράστια κέρδη ή σαρωτικές ζημιές στους επενδυτές. Τι πρέπει να προσέχετε. Γράφει ο Β. Παζόπουλος.

Ποιον «κρατισμό» χρειάζεται η ελληνική οικονομία

Γιατί στον δυτικό κόσμο η καινοτομία εντέλει ξεκινά από τον δημόσιο τομέα. Τα παραδείγματα της Apple και της ανάπτυξης φαρμακευτικών σκευασμάτων στις ΗΠΑ και ο «κρατισμός του 21ου αιώνα». Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

POS τη… θέλεις την απόδειξη;

Τα «αστεία» σχέδια για μείωση της φοροδιαφυγής και γιατί η μόνη λύση είναι η αντιμετώπιση των σοβαρών παραβατών με τη μέγιστη... βαρβαρότητα. Πώς γίνονται a priori παράνομοι όσοι κατέχουν 500ευρα. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Οικονομία-τράπεζες: Ο χρόνος δουλεύει εναντίον μας

H ελληνική οικονομία βγήκε από τα μνημόνια βαριά τραυματισμένη και η όποια ανάκαμψη εμφανίζει είναι τόσο εύθραυστη, όσο και αναστρέψιμη. Οι εσωτερικοί και εξωτερικοί κίνδυνοι για τη χώρα. Γράφει ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.

Δύο οικονομικά μοντέλα συγκρούονται στη Βραζιλία

Εκ διαμέτρου αντίθετες οι προτάσεις για την οικονομία από τους δύο υποψήφιους προέδρους της χώρας, που θα μονομαχήσουν στις 28 Οκτωβρίου. Τα προβλήματα που άφησε η ύφεση και το κριτήριο επιλογής των επενδυτών. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

Γιατί κάνουν θραύση οι αδίστακτοι καιροσκόποι της πολιτικής

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η προσφορά, όχι η ζήτηση

ΕΛΤΕ: Το γεφύρι του… πορίσματος για FFG που όλο γκρεμίζεται!

Ποιο είναι το απόλυτο επιχειρηματικό εργαλείο

Υποθηκευμένη παραμένει η ανάπτυξη!

Το πελατειακό σύστημα δεν θα παραιτηθεί εύκολα!

Κρυπτονομίσματα: Οι διαφορές που πρέπει να ξέρετε

Το colpo grosso του Τραμπ με Καναδά και Μεξικό

Το νέο χαράτσι του ΕΔΟΕΑΠ

Το επικίνδυνο παιχνίδι του «διαίρει και βασίλευε»

v