ΑΠΟΨΕΙΣ

Η πρόκληση της διαδοχής στις οικογενειακές επιχειρήσεις

Η πρόκληση της διαδοχής στις οικογενειακές επιχειρήσεις

Τα κλειδιά για να αποδειχθεί επιτυχές το εγχείρημα της διαδοχής στην επόμενη γενιά. Οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες, οι μετοχές και τα ακίνητα. Γράφει ο κ. Σταύρος Κουμεντάκης.

Πώς επιλέγουν τράπεζα οι καταναλωτές

Πώς επιλέγουν τράπεζα οι καταναλωτές

Με ποια κριτήρια επιλέγουν συνεργασία με συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα. Ο ιδιαίτερος ρόλος της καινοτομίας. Ερευνα για την πόλη της Αθήνας από τους Ανδ. Θεοδωρακόπουλο και Αθ. Παππά.

Η εργασία στον μετά Covid-19 κόσμο

Η εργασία στον μετά Covid-19 κόσμο

Κυριολεκτικά ανατρεπτικές είναι οι αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί στην ίδια τη φύση της εργασίας και της σημασίας της. Η πανδημία, η πρωτοφανής μείωση της ανθρώπινης κινητικότητας και η επέλαση των... ρομπότ. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Η κρυμμένη ευκαιρία για την ελληνική κτηματαγορά

Η κρυμμένη ευκαιρία για την ελληνική κτηματαγορά

Ποιο είναι το ιδιαίτερο πλεονέκτημα της χώρας μας έναντι των πιο ώριμων αγορών. Πώς επιδρά η διεύρυνση της online σύνδεσης στη ζωή όλων, καταργώντας... τα σύνορα. Οι τιμές τον χειμώνα. Γράφει ο Ερρ. Αρώνες.

TAGS ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - REAL ESTATE

Πρακτικά μέτρα που οδηγούν σε βιώσιμη ανάπτυξη

Πρακτικά μέτρα που οδηγούν σε βιώσιμη ανάπτυξη

Σε ποιους τομείς θα πρέπει να επενδύσει το Εθνικό Σχέδιο για τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Οι επτά άξονες και οι κινήσεις των ευρωπαϊκών χωρών. Γράφει ο Ν. Αυλώνας.

H Eλλάδα, η Τουρκία και… ο Κέινς!

Πώς οι «βεβαιότητες» μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα και να βάλουν δυο χώρες σε περιπέτειες εξηγεί ο γνωστός Αγγλος οικονομολόγος. Η πορεία προς την κλιμάκωση και ο εναλλακτικός δρόμος.

Οι μπλόφες Ερντογάν και το… ξήλωμα του Κεμάλ

Η επίκληση του οράματος του ευρασιατισμού από τον Τούρκο πρόεδρο και γιατί έχει ως στόχο να θολώσει τα νερά στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας. Γιατί θέλει να ξεριζώσει την κεμαλική παράδοση. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Πώς θα μειωθεί το εργασιακό κόστος χωρίς να αγγίξουμε μισθούς

Υπάρχουν τρόποι μείωσης του εργασιακού κόστους, χωρίς να θίγεται το εισόδημα των εργαζομένων. Γιατί χρειάζεται επειγόντως βιομηχανία η χώρα και πώς θα μπορέσει να την αποκτήσει. Γράφει ο πρώην υπουργός Δ. Μάρδας.

Oι ανατροπές στο ασφαλιστικό «πυροβολούν» την ανάπτυξη

Η επαναφορά του ΑΕΠ της χώρας στα προ κρίσης επίπεδα θα καθυστερήσει 10 χρόνια, εάν ολοκληρωθεί η μετάβαση στην κεφαλαιοποιητική επικουρική σύνταξη. Γράφουν οι Σ. Ρομπόλης και Β. Μπέτσης.

Η απάτη με το «μέλι» που δεν είναι μέλι

Γιατί ο ΕΦΕΤ προχώρησε σε απόσυρση μελιών από την αγορά. Πότε θεωρείται νοθευμένο, τι μαρτυρά η χρήση καραμελοχρώματος από τους εμπόρους. Γράφει ο πρώην πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Νίκος Κατσαρός.

Πώς ο Ερντογάν περιπαίζει την αδύναμη Ευρώπη

12+1 απαντήσεις για τηλεργασία και ευπαθείς ομάδες

Οι θλιβερές «πρωτιές» στον τομέα της υγείας

Οι διαφορετικές ταχύτητες της Ευρώπης στο δρόμο για το 5G

Η κορύφωση του «δράματος» στα Ελληνοτουρκικά

Τι πραγματικά λείπει από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η πανδημία και η μετάλλαξη της διαφήμισης

Τι μας διδάσκει ο Καρλ Γιουνγκ για τον Ντόναλντ Τραμπ

H τουρκική απειλή, η επίσκεψη Πομπέο και η ιστορική ευκαιρία

Η αντιπαροχή, η γενιά του ρετιρέ και οι νέες... περιπέτειες

v