ΑΠΟΨΕΙΣ

Γνώση, άγνοια και ψευδαισθήσεις

Γνώση, άγνοια και ψευδαισθήσεις

Στην εποχή της άμεσης πρόσβασης στην πληροφορία έχουμε την ψευδαίσθηση της γνώσης περισσότερο από ποτέ. Η σημασία της αυτογνωσίας και πώς ξεκινά το ταξίδι της γνώσης. Γράφει ο Θ. Κρίντας.

Πικρό μήνυμα από το ρούβλι για τις κυρώσεις στη Ρωσία

Πικρό μήνυμα από το ρούβλι για τις κυρώσεις στη Ρωσία

Τα αλλεπάλληλα ρεκόρ του ρωσικού νομίσματος δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τις δυτικές κυρώσεις. Οι ζώνες άμυνας της Μόσχας και ο παράγοντας χρόνος. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

O Eρντογάν, τo NATO και η οσμή πολέμου

O Eρντογάν, τo NATO και η οσμή πολέμου

Οι ερμηνείες για την πολεμική ρητορική της Τουρκίας δύσκολα οδηγούν σε πρακτικά συμπεράσματα. Μεγαλύτερη αξία έχει να δούμε το «κατώφλι» πέρα από το οποίο προκύπτει σοβαρός κίνδυνος δυναμικών ενεργειών. Ο ρόλος του ΝΑΤΟ και η Ουκρανία.

Μεταναστευτικό: Γιατί αρκεί η εφαρμογή των Συνθηκών της Ευρώπης

Μεταναστευτικό: Γιατί αρκεί η εφαρμογή των Συνθηκών της Ευρώπης

Η γνώση των αρνητικών εκφάνσεων της παγκοσμιοποίησης απαιτεί την ανάλογη αντίδραση με στόχο την προστασία της εγχώριας απασχόλησης και των μισθών. Οι Συνθήκες της ΕΕ, η μη εφαρμογή τους και η Ελλάδα. Γράφει ο Δημήτρης Μάρδας.

Πότε εξυπηρετεί η έκδοση εξαγοράσιμων μετοχών

Πότε εξυπηρετεί η έκδοση εξαγοράσιμων μετοχών

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και γιατί αποτελεί ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα για την εταιρική χρηματοδότηση. Η διαδικασία και οι ευχέρειες που δίνει το πλαίσιο. Γράφει ο Στ. Κουμεντάκης.

Ο Διαφωτισμός και πού θα κριθεί η μάχη δημοκρατίας-λαϊκισμού

Γιατί η διατήρηση του δημοκρατικού σφρίγους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα των θεσμών να προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες. Η μάχη που πρέπει να δοθεί κατά του λαϊκισμού. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Ελλάδα-ΝΑΤΟ-Τουρκία: Τι κρύβει το γεωπολιτικό «τρίγωνο των Βερμούδων»

Πώς ΝΑΤΟ και ΕΕ έχουν καταφέρει να δυσαρεστούν τόσο τη χώρα μας όσο και τη γείτονα. Ο θυμός Ερντογάν, η αλλαγή του διεθνούς σκηνικού λόγω Ουκρανίας και ο φόβος ενός δεύτερου Ιράν.

Το κράτος ως καλός καπιταλιστής και το λάθος της Ματσουκάτο

Η κατά τους Times «πιο τρομακτική οικονομολόγος παγκοσμίως», η Ιταλοαμερικανίδα Μαριάνα Ματσουκάτο, υπεραμύνεται του ρόλου του κράτους ως επιχειρηματία. Τα σωστά επιχειρήματα και ο αντίλογος. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Ουκρανία: Οι ανομολόγητοι στόχοι της Δύσης και τα νέα ρίσκα

Αυτό που ξεκίνησε ως προσπάθεια να πιεστεί η Μόσχα να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τείνει να αποκτήσει νέα τροπή. Οι προειδοποιήσεις αμερικανικών ΜΜΕ και οι κίνδυνοι. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

Ορθολογισμός ή εποχικότητα στην επενδυτική στρατηγική;

Πώς η πίεση από τον χρόνο και τις αγορές μπορεί να διαμορφώσει συμπεριφορές οι οποίες να μετατραπούν τελικά σε πράξεις. με αποτέλεσμα... την αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Το παράδειγμα των εξαγορών. Γράφει ο Θ. Κρίντας.

Το γεωπολιτικό παίγνιο Ρωσίας και Κίνας απέναντι στη Δύση

Πότε συμφέρουν επενδυτές και ΑΕ οι προνομιούχες μετοχές

Ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών και η αλληλεπίδραση με την πολιτική

Η κλιματική αλλαγή και η μεταλλευτική προίκα της Ελλάδας

Τα κέρδη της Ελλάδας στη διπλωματική μάχη με την Τουρκία

Γιατί το «φάρμακο» των υψηλότερων επιτοκίων απειλεί να σκοτώσει τις οικονομίες

Οσα πρέπει να ξέρετε για την έκδοση μετοχών

Για τον Vangelis...

Τι δείχνουν οι αγορές για την ύφεση

Μηνύματα από την επιστροφή των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

v