ΑΠΟΨΕΙΣ

ΓΔ: Περιμένει «σήμα» από τον όγκο συναλλαγών

ΓΔ: Περιμένει «σήμα» από τον όγκο συναλλαγών

Τι δείχνουν τα τεχνικά σήματα για το ενδεχόμενο αντίδρασης στη Σοφοκλέους. Ξεκάθαρο σινιάλο μόνο από τη συναλλακτική δραστηριότητα. Οι επόμενες στηρίξεις και αντιστάσεις. Του Σπ. Παπαθανασίου.

Γιατί πρέπει να στηριχτούν και οι ιδιώτες

Γιατί πρέπει να στηριχτούν και οι ιδιώτες

Ορθά πράττει το κράτος και στηρίζει τις τράπεζες προκειμένου να κινηθεί ξανά η οικονομία. Αντίστοιχα όμως, ευνοϊκής μεταχείρισης πρέπει να τύχουν και οι ιδιώτες μέτοχοι ή ομολογιούχοι. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

El-Erian: Συνθήκες ανάπτυξης σε πέντε βήματα

El-Erian: Συνθήκες ανάπτυξης σε πέντε βήματα

Δεν αρκούν, πλέον, μόνο οι ενέσεις ρευστότητας στις προβληματικές χώρες. Θα πρέπει να δημιουργούνται και συνθήκες για αύξηση των νέων επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα, υποστηρίζει ο επικεφαλής της PIMCO.

Το λάθος φάρμακο και οι παρενέργειες

Το λάθος φάρμακο και οι παρενέργειες

Εδώ και μήνες, οι ρωγμές στο πρόγραμμα από ΔΝΤ και ΕΕ έχουν γίνει εμφανείς. Η συζήτηση στους κόλπους των αναλυτών για τις αποτυχίες του προγράμματος είναι έντονη. Γράφει ο Γιάννης Μουζάκης.

El-Erian: Η Ελλάδα στο δρόμο της Αργεντινής

El-Erian: Η Ελλάδα στο δρόμο της Αργεντινής

Η Ευρώπη πρέπει να διδαχθεί από τα σφάλματα του ΔΝΤ στην Αργεντινή. Μόνο έτσι θα αποφύγει άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας και κοινωνικές αναταραχές, υποστηρίζει ο El-Erian της PIMCO. Οι τέσσερις προτάσεις.

Αγορά εργασίας:Έλληνες στη θέση μεταναστών

Θεωρητικά, το χαμηλότερο μισθολογικό κόστος έρχεται να στηρίξει τις εξαγωγές και τα ελληνικά προϊόντα. Στην πράξη απειλεί τις θέσεις εργασίας των μεταναστών από νεόπτωχους ιθαγενείς.

Το νέο μνημόνιο οδηγεί στην καταστροφή

Είναι αδιέξοδη η μνημονιακή στρατηγική και οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή, υποστηρίζει ο κ. Σταύρος Μαυρουδέας. Γιατί μόνη διέξοδος είναι η αποδέσμευση της χώρας από την Ε.Ε. Ο ρόλος των κατεστημένων ελίτ.

Η τελευταία μας ευκαιρία…

Τα μνημόνια δεν έχουν σκοπό την άμεση σωτηρία και την ανάπτυξη της Ελλάδας, έχουν ως στόχο όμως την εξυπηρέτηση του χρέους με όρους ευνοϊκότατους, υποστηρίζει ο Αρ. Μπιτζένης. Μονόδρομος το μνημόνιο ΙΙ.

"H Ε.E χρειάζεται ένα Σύμφωνο Ανάπτυξης"

To φάρμακο της λιτότητας που χορηγήθηκε στις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης δεν λειτουργεί, εκτιμούν οι S. Kapoor και P. Bofinger. Μόνη λύση ένα Σύμφωνο Ανάπτυξης. Οι "έξυπνοι" φόροι που οδηγούν σε ανάκαμψη.

Μύθος ο εσωτερικός έλεγχος στις μονάδες υγείας

Σε μια περίοδο που η εξυγίανση του συστήματος υγείας αποτελεί βασική πολιτική επιλογή για τη διάσωση της χώρας, η νομοθεσία δεν φαίνεται να εξασφαλίζει ουσιαστικούς εσωτερικούς ελέγχους. Γράφει ο Α. Κουτούπης.

Θ. Κρίντας: Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας

Τράπεζες: Ομολογιούχοι Vs μέτοχοι, σημειώσατε 2

Η «κρίση του ευρώ» και τα… αμερικάνικα δάκρυα

ΧΑ: Η… αθέατη πλευρά του πάρτι!

Τι πρέπει να κάνουν τώρα οι τραπεζίτες

Ώρα να αλλάξουμε πολίτευμα!

Πώς να πετύχουμε περισσότερα στο PSI

Το ψάρι βρομάει και απ΄ την ουρά!

Εφοπλιστές, πατριωτικό καθήκον και ανάπτυξη

Πέντε οικονομικές τάσεις για το 2012

v