ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Ελλάδα πληρώνει ένα ηλίθιο οικονομικό πείραμα

Η Ελλάδα πληρώνει ένα ηλίθιο οικονομικό πείραμα

Οι υπέρμαχοι του ευρώ οφείλουν μια «συγγνώμη» στην Ελλάδα, που πληρώνει το τίμημα «του πιο ηλίθιου οικονομικού πειράματος της σύγχρονης ιστορίας», λέει ο αρθρογράφος της Independent, Amol Rajan.

Δήμευση περιουσιών επίορκων πολιτικών

Δήμευση περιουσιών επίορκων πολιτικών

Η μόνη διέξοδος και από τις λιγοστές επιλογές ώστε να αποκτήσει ξανά ο κόσμος εμπιστοσύνη στους πολιτικούς είναι να υπάρξει καταλογισμός των ζημιών. Το θέλουν οι πολίτες, πρέπει να γίνει, γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Το έλλειμμα εμπιστοσύνης στην Ευρώπη

Το έλλειμμα εμπιστοσύνης στην Ευρώπη

Οι συζητήσεις στρέφονται γύρω από το δημοσιονομικό, οικονομικό και θεσμικό έλλειμμα της ΕΕ. Όμως, το μεγαλύτερο έλλειμμα, αυτό που εμποδίζει να μπει τέλος στην κρίση, είναι το έλλειμμα εμπιστοσύνης.

Δημόσιο: Πώς

Δημόσιο: Πώς "στολίζει" τους... νοικοκυραίους!

Οι περιπτώσεις των οφειλών των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και το ζήτημα των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια. Βροχή τα παράπονα από τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων.

Ελλάδα: Η δεύτερη πράξη του δράματος

Ελλάδα: Η δεύτερη πράξη του δράματος

Η Ελλάδα άργησε, υποστηρίζει ο Luigi Zingales. Δεν προχώρησε νωρίς στην αναδιάρθρωση του χρέους και έχασε σημαντική ευκαιρία. Πώς το PSI εξυπηρέτησε τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Γιατί τα νούμερα "δεν βγαίνουν".

Αποπαίδι της Ευρώπης ή στολίδι στην Ανατολή;

Παρά την ισχυρή θέληση της Ελλάδας να μείνει στην ευρωζώνη, ίσως αισθανόταν πιο… άνετα στη «γειτονιά» της Μέσης Ανατολής, υποστηρίζει το δίκτυο Al Bawaba. Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να πει τελικά "ναι".

Η πληρωμή των CDS και το φέσι στους ιδιώτες

Η πληρωμή των CDSs αποτελεί αρνητική εξέλιξη έστω κι εάν ως χώρα δεν έχουμε οικονομικές εκταμιεύσεις. Όσοι πόνταραν στη χρεοκοπία της χώρας κερδίζουν δισεκατομμύρια και όσοι τη στήριξαν χάνουν. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

"Στον ιδιωτικό τομέα το μέλλον της χώρας"

"Αυτές οι εκλογές δεν μπορούν να είναι εκλογές υποσχέσεων", τονίζει ο τομεάρχης οικονομίας  της Ν.Δ., Ν. Μηταράκης, σε άρθρο του στο euro2day. Το αναπτυξιακό μοντέλο της Ν.Δ. και το στοίχημα της εφαρμογής.

Μποτόπουλος: Το PSI και οι προκλήσεις

Τα δύσκολα είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας, παρά τη συμφωνία του PSI, τονίζει ο επικεφαλής της Επ. Κεφαλαιαγοράς Κ. Μποτόπουλος με άρθρο του στο euro2day. Η αβεβαιότητα, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις.

Krugman: Η Ελλάδα θα υποφέρει για πολύ

Όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αναγκάστηκαν να επιβάλουν μέτρα λιτότητας σε μια οικονομία που βρίσκεται σε ύφεση, η Ελλάδα δείχνει καταδικασμένη να υποφέρει για πολλά ακόμα χρόνια, λέει ο Krugman.

Τα οδυνηρά αποτελέσματα μιας «φούσκας»

Ένα βέτο για τις αποκρατικοποιήσεις

ΧΑΚ: Ο «ναός του καπιταλισμού»

Το μετέωρο βήμα της ΕΧΑΕ

Μια Παγκόσμια Τράπεζα για έναν Νέο Κόσμο

Η αναλγησία των εταίρων της Ελλάδας

Sinn: Μείωση μισθών και απολύσεις δεν αρκούν

Έλληνες και Ευρωπαίοι χαμένοι… στη μετάφραση!

Feldstein: Πολιτικό λάθος η Ευρώπη της λιτότητας

Kapoor: Τα χαμόγελα δεν θα κρατήσουν για πολύ

v