ΑΠΟΨΕΙΣ

Τουρκία: Πώς επηρεάζουν την οικονομία οι καυτές εξελίξεις

Τουρκία: Πώς επηρεάζουν την οικονομία οι καυτές εξελίξεις

Πλησιάζει στο τέλος ο «ενάρετος κύκλος» της τουρκικής οικονομίας, τονίζει ο Κ. Μελάς. Η νέα κατάσταση στη χώρα μετά τα σκάνδαλα διαφθοράς και η στάση του Ερντογάν. Πώς θα επηρεάσει λίρα και οικονομία η πολιτική της Fed.

Τα σημάδια ανάκαμψης και το μεγάλο στοίχημα

Τα σημάδια ανάκαμψης και το μεγάλο στοίχημα

Σαφείς αλλά εύθραυστες οι ενδείξεις εξόδου της οικονομίας από την κρίση γράφει ο Ν. Φίλιππας. Τι έγινε, πώς επηρέασε και ποιο είναι τώρα το ζητούμενο. Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνουν οι τεκτονικές αλλαγές της παγκοσμιοποίησης.

Ο λαϊκισμός απειλή για την ελληνική προεδρία

Ο λαϊκισμός απειλή για την ελληνική προεδρία

Οι παγίδες που θα πρέπει να αποφύγει η Αθήνα και πού θα πρέπει να δώσει βάρος στην άσκηση της προεδρίας της Ε.Ε. Το αναμενόμενο «πάρτι» λαϊκισμού, τα οφέλη και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Νέες προκλήσεις αντιμετωπίζει το γουάν

Νέες προκλήσεις αντιμετωπίζει το γουάν

Οι κινεζικές επιδιώξεις για νομισματική κυριαρχία. Το πλεονέκτημα των εξαγωγών και τα εντυπωσιακά συναλλαγματικά διαθέσιμα. Οι συγκρίσεις με γεν και οι κρίσιμες διαφορές. Γιατί δεν λειτουργεί ως αποθεματικό νόμισμα. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Οι έξι πολιτικοί «μάγειροι» που σκοτώνουν την Ευρώπη

Οι έξι πολιτικοί «μάγειροι» που σκοτώνουν την Ευρώπη

Τους ευρωπαίους πολιτικούς που έχουν την μεγαλύτερη επιρροή στην ευρωπαϊκή πολιτική, αλλά και αυτούς που κατέληξαν να... αγνοούνται, παρουσιάζει ο πολιτικός αρθρογράφος του Marketwatch, Darrell Delamaide.

Η πραγματική αντιπολίτευση… δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ!

Η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να ξεσηκώσει τον κόσμο με «αγωνιστικά» μέσα, αλλά κυρίως από το αλματωδώς διευρυνόμενο μέτωπο των νοικοκυριών που χρωστά σε… όποιον μιλάει ελληνικά. Τα νούμερα που σοκάρουν.

Η ασταθής ισορροπία των τραπεζών

Ζωτικής σημασίας για τις τράπεζες το 2014. Μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα ή να οδηγήσει σε καινούργιες περιπέτειες. Το θέμα των κόκκινων δανείων και ο ρόλος του πολιτικού συστήματος. Γράφει ο Γ. Παπαδογιάννης.

Ο τεχνολογικός αναχρονισμός της Εφορίας

Πώς η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την εφορία μπορεί να αποδειχθεί αντιπαραγωγικό μέτρο που δεν θα αυξήσει τα δημόσια έσοδα. Τα προβλήματα, οι εισαγωγείς και η ανάγκη επιτόπου ελέγχων. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Οι «αγνές παρθένες» του '99, τώρα με βούλα…

Τώρα που αθωώθηκαν, θα πρέπει να τους ζητήσουμε ταπεινά συγνώμη! Και αυτοί θα μπορούν να πηγαίνουν ανενόχλητοι στα γκαλά και στα... «knowasbetter» χωρίς πια να τους κουστομπολεύουν για όσα τους έσουρναν κάποιοι… κακεντρεχείς τύποι.

Τουρισμός: Όταν τα βαγόνια χάνουν την ατμομηχανή

Το γερμανικό ενδιαφέρον για το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού στην Ελλάδα. Πόσο διαχέονται τα οφέλη στο σύνολο της οικονομίας. Το ορατό ενδεχόμενο δημιουργίας ενός τουριστικού «παράδεισου» σε περιβάλλον φτώχειας. Γράφει ο Π. Δ. Υφαντής.

TAGS ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παπανδρόπουλος: Ο κρατισμός τρώει την Ελλάδα

Οι επικίνδυνοι «ειδικοί» του οικονομικού επιτελείου

Μυτιληναίος: Η επόμενη μέρα για ΔΕΠΑ-Gazprom

O' Neill: Αισιόδοξος για την παγκόσμια ανάπτυξη

Πώς γλιτώνει τον πληθωρισμό η Γερμανία

Stiglitz: Πώς μπορεί να σωθεί το ευρώ

Να ιδιωτικοποιηθούν οι φορολογικές ρυθμίσεις

Πού κάνει λάθος ο Sinn για το OMT της ΕΚΤ

Lean Start Up: Στήστε επιχείρηση με κόστος μηδέν

Οικονομία: Άλλα «7 έτη... φαγούρα» και βλέπουμε!

v