ΑΠΟΨΕΙΣ

Δικαιοσύνη δι' ...αλληλογραφίας!

Δικαιοσύνη δι' ...αλληλογραφίας!

Γιατί είναι μεγάλο πισωγύρισμα για την ελληνική δικαιοσύνη η προτεινόμενη διάταξη για κατάργηση της δημοσιότητας των συνεδριάσεων. Τι λέει το Σύνταγμα και οι διεθνείς συνθήκες. Οι προτεινόμενες λύσεις και το αγγλοσαξονικό μοντέλο.

Η δύση επανέρχεται στα καλά νέα

Η δύση επανέρχεται στα καλά νέα

Γιατί ο πλούσιος «κόσμος» επιστρέφει στο προσκήνιο. Τι υποδηλώνουν οι εκροές επενδυτικών κεφαλαίων από τις αναδυόμενες οικονομίες. Ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών και οι προβλέψεις για την ανάπτυξη. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Νέες «παγίδες» στήνει η ελληνική γραφειοκρατία

Νέες «παγίδες» στήνει η ελληνική γραφειοκρατία

Καινούργιες διόδους διαπλοκής εφευρίσκει η εγχώρια γραφειοκρατία. Οι «χαοτικές» ρυθμίσεις σε μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια. Ο ρόλος του κράτους, των ελεγκτών αλλά και των... μέσων μαζικής ενημέρωσης. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

H μάχη των ελληνικών startups στη διεθνή «αρένα»

H μάχη των ελληνικών startups στη διεθνή «αρένα»

Τα μηνύματα από τη διεθνή έκθεση SXSW στο Τέξας. Η σύγκριση των ξένων CEOs με τους εγχώριους «καραμπουζουκλήδες» και ποιες είναι οι ευκαιρίες για τις ελληνικές startups. Γράφει ο Θωμάς Παπαπολύζος.

Πώς η «γνώση» μπορεί να απογειώσει την οικονομία

Πώς η «γνώση» μπορεί να απογειώσει την οικονομία

Πρώτη ύλη για την ελληνική ανάκαμψη μπορεί να γίνει η γνώση. Ο ρόλος του καλού κλίματος και το μονοπάτι προς μια ελληνική Silicon Valley. Η σημασία της κοινωνικής συμβίωσης. Γράφει ο Αθαν. Παπανδρόπουλος.

Ο έλεγχος του πολιτικού χρήματος και η υποκρισία…

«Τρυπώντας» χαρτιά και αποδείξεις δεν ελέγχεται το πολιτικό χρήμα. Η αποτυχία του συστήματος να αυτοελεγχθεί και η τρόικα σε ρόλο... σωτήρα. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

King: Η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει μια δεκαετία

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της HSBC Group «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» ότι η Ευρωζώνη κινδυνεύει με μία χαμένη δεκαετία. Τα λάθη που έκαναν οι Ιάπωνες, ο κίνδυνος επανάληψης και η αλλαγή του ρόλου των ΗΠΑ ως «ύστατος καταναλωτής».

Ο βραχνάς των πρωτογενών πλεονασμάτων

Γιατί είναι πολύ δύσκολη η περαιτέρω μείωση των δαπανών, είτε η αύξηση των εσόδων του Δημοσίου. Η σημασία του μείγματος πολιτικής και η προτεινόμενη λύση. Τι δείχνουν τα στοιχεία. Γράφει ο Κώστας Μελάς.

Για μια Ευρώπη των πολιτών και της Παιδείας

Δημοκρατία, επιχειρηματικότητα και καινοτομία είναι τα όπλα της Ευρώπης, τόνισε ο Τζακ Χάνινγκ πρώην διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης μιλώντας στο Ελληνοαμερικανικό Πανεπιστήμιο.

ΕΑΒ: Η κυβέρνηση να λύσει το γόρδιο δεσμό!

Αν η κυβέρνηση δεν παρουσιάσει καλύτερη εναλλακτική λύση, τότε θα είναι υπόλογη απέναντι στους υπερφορολογημένους πολίτες της χώρας, αλλά και απέναντι στους ξένους που κάθε τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός καλεί να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ποιοι θα σώσουν τον «πλανήτη» Ελλάδα

Ανάπτυξη στην Ελλάδα: Tα δύο πρόσωπα του Ιανού

Τράπεζες: Όταν οι Ευρωπαίοι επιμένουν στον λάθος δρόμο!

Gros: «Αδύναμος κρίκος» οι ελληνικές εξαγωγές

Eichengreen: «Αναπτυξιακά» ομόλογα η λύση για χρέος

Kissinger: Πώς μπορεί να λυθεί η κρίση στην Ουκρανία

Γιατί θα γίνει πόλεμος στην Ουκρανία

Start Ups: Πώς θα κερδίσετε από την... αποτυχία

Το «απεχθές» χρέος και η περίπτωση της Ελλάδας

Η «μάρκα» ως ατμομηχανή της ανάκαμψης

v