ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα ανησυχητικά μηνύματα του ευρωπληθωρισμού

Τα ανησυχητικά μηνύματα του ευρωπληθωρισμού

Τι σημαίνουν τα αρνητικά πρόσημα στους δείκτες τιμών καταναλωτή των χωρών της Ε.Ε. Ο κίνδυνος του αντιπληθωρισμού, η μυωπική στάση της Γερμανίας και οι συνέπειες της ουκρανικής κρίσης. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Οι ευρωτράπεζες και τα κρατικά επενδυτικά ταμεία

Η κρίση των ευρωπαϊκών τραπεζών ανοίγει τον δρόμο για σημαντικές συμμετοχές σε αυτές εξωευρωπαϊκών κρατικών επενδυτικών ταμείων. Τα προβλήματα ρευστότητας, η «εγγύηση» της τραπεζικής ένωσης και οι ενδοιασμοί των Ευρωπαίων.

Η Γερμανία γίνεται τώρα θύμα της εμμονής στη λιτότητα

Η Γερμανία γίνεται τώρα θύμα της εμμονής στη λιτότητα

Η πολιτική που επέβαλε το Βερολίνο στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι αδιέξοδη, γράφει ο Ambrose Evans-Pritchard. Πώς αυτοπυροβολείται η προσπάθεια ανάκαμψης και γιατί χάνεται η μάχη με τις ΗΠΑ. Απαιτείται… βόμβα νετρονίου σε αυτούς που χαράζουν τη στρατηγική της ΕΕ.

Ο ΕΝΦΙΑ και η «εισβολή» στο τελευταίο αποκούμπι του Ελληνα

Ο ΕΝΦΙΑ και η «εισβολή» στο τελευταίο αποκούμπι του Ελληνα

Ο... δημευτικός χαρακτήρας του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, τo κύμα αγανάκτησης των πολιτών και η κραυγαλέα κρατική αυθαιρεσία. Οι τρεις λόγοι που... ξεχείλισαν το ποτήρι. Τα σαθρά επιχειρήματα του ΥΠΟΙΚ και οι πολιτικοί θεατρινισμοί. Γράφει η Μαριάννα Τόλια.

Προς ένα νέο παγκόσμιο συντονισμό των νομισματικών αρχών;

Προς ένα νέο παγκόσμιο συντονισμό των νομισματικών αρχών;

Oι αποκλίνουσες νομισματικές στρατηγικές, ιδιαίτερα υπό το φως της σταδιακής απόσυρσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων από τη Fed, μπορούν να προκαλέσουν αναταράξεις. Απαιτείται μια νέας μορφής συντονισμένη δράση των κεντρικών τραπεζών τονίζει ο Γιάννης Μουρμούρας.

Παπανδρόπουλος: Η κριτική σκέψη και οι εχθροί της στην Ελλάδα

Ο μεγαλύτερος εχθρός των πολιτικών ελίτ και των θρησκοληπτικών αντιλήψεων είναι η αρχαία προσωκρατική σκέψη και η αντίσταση στην τύφλωση της μυθοπλασίας. Το πλεονέκτημα της Δύσης. Ο ρόλος της τεχνολογίας.

Stiglitz: Θα πληρώσουμε ακριβά το «Griesafault» της Αργεντινής

Για πρώτη φορά στην Ιστορία δικαστήριο εμπόδισε μια χώρα να πληρώσει τους πιστωτές της. Γιατί είναι παράλογη η απόφαση του δικαστή Griesa. Οι κίνδυνοι για τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές και την παγκόσμια οικονομία.

Πού οφείλεται η διολίσθηση του ευρώ

Πολλοί αποδίδουν την πρόσφατη υποχώρηση του ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών. Ωστόσο, η εξήγηση ίσως συνδέεται περισσότερο με εξελίξεις στην πραγματική οικονομία... Γράφει ο Κ. Μελάς.

Αργεντινή: Ο πολιτικός λαϊκισμός, οι «σωτήρες» και τα αδιέξοδα

Ο «περονισμός» και η επιρροή του στις συμπεριφορές των Αργεντίνων είναι σήμερα το σοβαρότερο πρόβλημα μιας χώρας που κάποτε ήταν η 5η πλουσιότερη στον κόσμο. Οι «σωτήρες», τα διαρθρωτικά προβλήματα και οι διδαχές για την Ελλάδα.

Η... μαθητεία του ΟΑΕΔ σε νέου τύπου συνεργασίες

Οι πέντε άξονες της στρατηγικής του ΟΑΕΔ στη μάχη κατά της ανεργίας. Η σημασία της μαθητείας, οι διεθνείς συνεργασίες για μεταφορά τεχνογνωσίας και η σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Γράφει ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Στο κάδρο των ευθυνών και ο Κώστας Σημίτης

Μύθοι και αλήθειες περί κουρέματος

Τραπεζικά stress tests: Ο κίνδυνος των… «πολιτικών» παραδοχών

Επιδοτούμε κομμωτήρια και ξεχνάμε την παιδεία!

Το ενεργειακό «χαρτί» του Πούτιν και οι επιλογές της ΕΕ

Τα «κλειδιά» της λύσης για «κόκκινα» δάνεια και ρευστότητα

Η οικονομία δεν ψεύδεται!

Οι επιχειρηματίες να πάρουν την τύχη στα χέρια τους!

Επιμελητήρια: Η επιστολή Κορκίδη και η... αμαρτία της επιλογής

Τι αλλαγές θα φέρει στη χρηματιστηριακή αγορά η MiFID II

v