Dixon: Τα 3 + 1 σενάρια για την Ελλάδα

To καλό, το φτωχό, το κακό και το... τρομακτικό σενάριο από τον γνωστό αρθρογράφο. Οι προβλέψεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων, την πιθανή συμφωνία με δανειστές αλλά και τις πρόωρες εκλογές.

Dixon: Τα 3 + 1 σενάρια για την Ελλάδα
Τέσσερα σενάρια για την πορεία των διαπραγματεύσεων και το μέλλον της Ελλάδας παραθέτει μέσω Twitter o Hugo Dixon.

Σύμφωνα με το πρώτο ο Τσίπρας δεν τα βρίσκει με τους πιστωτές, η Ελλάδα χρεοκοπεί (defaults) αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρείται στην εξουσία (ίσως μετά από εκλογές) και η αντιπαράθεση συνεχίζεται.

Αυτό το σενάριο χαρακτηρίζεται τρομακτικό από τον Dixon.

Στο δεύτερο σενάριο ο Τσίπρας και πάλι δεν μπορεί να τα βρει με τους δανειστές, η χώρα χρεοκοπεί και εφαρμόζονται κεφαλαιακοί έλεγχοι. Στη συνέχεια ο Τσίπρας παραδίδει την εξουσία σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Αυτό χαρακτηρίζεται ως ένα κακό σενάριο

Σύμφωνα με το τρίτο σενάριο ο πρωθυπουργός συμφωνεί με τους δανειστές και διατηρεί υπό έλεγχο τους σκληροπυρηνικούς του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο αποτυγχάνει να εφαρμόσει σωστά όσα συμφωνήθηκαν και η κρίση επιστρέφει σε λίγους μήνες. Αυτό χαρακτηρίζεται ως φτωχό σενάριο.

Με βάση το καλό σενάριο επέρχεται συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών την οποία όμως ο Τσίπρας δεν μπορεί να πουλήσει στους σκληροπυρηνικούς του κόμματος. Προκηρύσσει πρόωρες εκλογές τις οποίες και κερδίζει.

 


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v