ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι πρόσφυγες, το διαλυμένο κράτος και η «κανονική» Ευρώπη

Οι πρόσφυγες, το διαλυμένο κράτος και η «κανονική» Ευρώπη

Μπαίνουν με τα μωρά τους σε μια σάπια βάρκα μόνο όταν η θάλασσα είναι λιγότερο επικίνδυνη από τη στεριά. Ας τους προσέξουμε και ας τους διευκολύνουμε, αντί να γκρινιάζουμε. Αλλωστε, μπορεί να τους... ξανασυναντήσουμε αναζητώντας καλύτερη ζωή.

Υπουργικό συμβούλιο... παλαιάς κοπής!

Τέσσερα λάθη που στοίχισαν ακριβά κατά το παρελθόν, ωστόσο επαναλήφθηκαν και κατά την προχθεσινή συγκρότηση του νέου υπουργικού συμβουλίου. Γιατί ένας υπουργός δεν πρέπει να είναι ταυτόχρονα και βουλευτής.

Πότε θα γυρίσουμε τα λεφτά στις τράπεζες

Πότε θα γυρίσουμε τα λεφτά στις τράπεζες

Επιτόκια που να ενσωματώνουν και τον αναλαμβανόμενο κίνδυνο επιβάλλει η συγκυρία. Η ανακεφαλαιοποίηση, η ενεργοποίηση της διάταξης για bail in καταθέσεων από 1η Ιανουαρίου και το «cash is the king» που πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι τράπεζες.

Εξι βήματα για άμεση επανεκκίνηση

Εξι βήματα για άμεση επανεκκίνηση

Τι πρέπει να κάνει η νέα κυβέρνηση για επαναφορά της οικονομίας σε βιώσιμη κατάσταση και προοπτικές ανάπτυξης. Αναγκαίο το σχέδιο για νέο αναπτυξιακό μοντέλο, αλλά και η δημιουργία μιας κυβέρνησης αρίστων. Γράφει ο πρόεδρος της ΕΕΔΕ, Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος.

Ιδιωτική σύνταξη: Ιδέες και λύσεις στη... μνημονιακή Ελλάδα

Ιδιωτική σύνταξη: Ιδέες και λύσεις στη... μνημονιακή Ελλάδα

Το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Οι προκλήσεις του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και οι σύγχρονες εναλλακτικές επιλογές που προσφέρει ο ιδιωτικός τομέας.

TAGS ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

Μη βγάζετε στη λοταρία τα ασφαλιστικά συμβόλαια

Καθημερινά, γινόμαστε παρατηρητές φαινομένων που προσβάλλουν τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης. Λανθασμένες εντυπώσεις προκαλεί η απόφαση εταιρίας να πουλάει ασφάλεια αυτοκινήτου με... κουπόνια. Γράφει ο Γ. Χατζηθεοδοσίου.

Εδώ και τώρα απελευθέρωση του επιχειρείν...

Η νέα κυβέρνηση και η δημοσιοϋπαλληλία που τη στηρίζει δεν έχουν άλλη επιλογή από την κατάργηση της γραφειοκρατικής αντιεπιχειρηματικής «πανώλης». Αν το ελληνικό επιχειρείν δεν παύσει να βιώνει τον Γολγοθά, θα μετακομίσει στο εξωτερικό. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Ο Τσίπρας πρέπει να πείσει τώρα τις αγορές

Οι ψηφοφόροι έδωσαν στον Αλέξη Τσίπρα νέα ισχυρή εντολή, όμως οι αγορές στέλνουν διαφορετικό σήμα, γράφει το Reuters. Τι δείχνουν οι αποδόσεις των ομολόγων και γιατί το νέο πακέτο διάσωσης δυσκολεύει τη «δουλειά» του πρωθυπουργού.

Χατζηθεοδοσίου: Ώρα για έργο με πρώτο στόχο την ανάκαμψη

Ικανοποίηση για ότι υπάρχει κυβέρνηση, περιμένουμε πολιτική σταθερότητα και σχεδιασμό για ταχύτερη έξοδο από την κρίση. Ζητείται άμεσα λύση για τις ακάλυπτες επιταγές και ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας. Γράφει ο πρόεδρος του ΕΕΑ.

TAGS Εθνικές Εκλογές 2015

Μπορεί ο Τσίπρας να γίνει Λούλα;

Η εντυπωσιακή νίκη του Αλέξη Τσίπρα κλείνει έναν κύκλο επεισοδιακό, σφραγίζοντας τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς ένα είδος σοσιαλδημοκρατίας. Ωστόσο, τα πιο δύσκολα για τον ίδιο αρχίζουν τώρα. Το βραζιλιάνικο «παράδειγμα» είναι μονόδρομος!

Μωραϊτάκης: Γιατί ο νέος ΥΠΟΙΚ πρέπει να είναι «πέντε αστέρων»

Ελλάδα-Κύπρος: Δέκα μνημονιακές διαφορές με σημασία...

Γρηγοράκος: Τα μνημόνια και η ανάγκη για νέο μοντέλο

Ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής; Αμήν και πότε!

Δένδιας: Τα 11 μέτρα για ανάκαμψη και νέες δουλειές

Dixon: Μόνη λύση της Ελλάδας να χτυπήσει το κατεστημένο

Το κουβάρι των νόμων και η κρατική αυθαιρεσία

Δέδες: Οι εκλογές και το στοίχημα των μεταρρυθμίσεων

Κοντός: Πού θα βρεθούν τα ισοδύναμα για τους αγρότες

Μην περιμένετε ανάκαμψη με capital controls

v