ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ελληνικός παραλογισμός με το περιουσιολόγιο

Ο ελληνικός παραλογισμός με το περιουσιολόγιο

Το κράτος έχει επαρκή στοιχεία για να ελέγξει την περιουσία του κάθε φορολογουμένου. Η εκ νέου υποβολή τους δεν βοηθά ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Το πραγματικό πρόβλημα και οι λύσεις. Γράφει η Μαρίνα Πολίτου.

Μειώσεις μισθών ή χαμηλότερα επιτόκια;

Μειώσεις μισθών ή χαμηλότερα επιτόκια;

Ποια είναι η επίδραση στην οικονομία, σε όρους ανταγωνιστικότητας, από τη μείωση των ονομαστικών μισθών και ποια από μια μείωση στα επιτόκια. Πώς επιδρούν στην ανάπτυξη. Τα προβλήματα στην εφαρμογή των δύο λύσεων. Γράφει ο Κ. Μελάς.

H Ελλάδα... κοιμητήριο!

Τίποτε δεν έχει αλλάξει από την εποχή που ξόρκιζε την ελληνική πραγματικότητα ο Εμμανουήλ Ροΐδης...

Γιατί είναι μονόδρομος η εκλογή Μεϊμαράκη

Γιατί είναι μονόδρομος η εκλογή Μεϊμαράκη

Η κινητικότητα είναι απαραίτηση όχι μόνο για τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και για τους πολιτικούς, υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης. Οι λύσεις για τη χώρα δεν κρύβονται σε νεοφιλελεύθερες λογικές, τονίζει.

Τραπεζικές μετοχές: Το στοίχημα μόλις άρχισε!

Τραπεζικές μετοχές: Το στοίχημα μόλις άρχισε!

Τα αίτια που οδήγησαν τις μετοχές του κλάδου στην απόλυτη ισοπέδωσή τους. Οι «κακοί τραπεζίτες», τα... χαμένα 245 δισ. ευρώ και τα κουρεμένα κρατικά ομόλογα. Πού άραγε να ποντάρουν όσοι επιμένουν να αγοράζουν στα τρέχοντα επίπεδα τιμών;

Συντάξεις: Ο λογαριασμός στα χέρια του πολίτη

Η απλή διαπίστωση ότι το ασφαλιστικό, όπως το γνωρίζαμε, έχει τελειώσει και οι λύσεις που πρέπει να αναζητήσουν οι πολίτες. Για ποιους είναι αργά και ποιοι πρέπει να κτίσουν πάνω στην ελάχιστη εθνική σύνταξη. Οι λύσεις ανά ηλικιακή ομάδα.

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ

Η χώρα χρειάζεται έναν μορφωμένο και σύγχρονο μάνατζερ και όχι έναν πολιτικό με «καλό μπαλκόνι» και μαγκιά, υπογραμμίζει ο Γ.Γ. του ΕΒΕΑ Νίκος Σοφιανός. Γιατί η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη έχει «πιάσει ταβάνι» στο 40%.

Πορφύρης: Εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης για τις ΜμΕ

Απόλυτα συνυφασμένη με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η βιώσιμη ανάπτυξη. Ποιες επιλογές έχουν οι ΜμΕ για χρηματοδότηση. Το Χρηματιστήριο και οι ευκαιρίες. Τι είναι τα Listed funds.

Ολοκληρώνεται η διαρθρωτική... κατάρρευση της οικονομίας

Το οξύτατο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι δεν γίνεται απολύτως τίποτα προς την κατεύθυνση αποφυγής της διαρθρωτικής της αδυναμίας.

Το ΔΝΤ, η εσωτερική υποτίμηση στην ευρωζώνη και ο ρόλος της ΕΚΤ

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την τελευταία έρευνα του ΔΝΤ για την ευρωζώνη. Πόσο αναγκαία ήταν τελικά η μείωση των μισθών σε χώρες χτυπημένες από την κρίση όπως η Ελλάδα; Ο ρόλος των επιτοκίων. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Το «μαγαζί» του Αλέκου

Ο ΟΛΠ και πώς θα μπορούσε να μεγιστοποιηθεί το τίμημα

Ο καφετζής, η αστρολόγος και η... ιερόδουλος

Πρέπει να αποενοχοποιήσουμε τον ιδιώτη επενδυτή

Η ελληνική αφασία στο... Google!

Πόσο απέχουν από τα υψηλά τους τα blue chips

Κυρ. Μητσοτάκης: «Ετοιμοι για τη μεγάλη κεντροδεξιά»

Το αέριο ανταγωνίζεται τον λιγνίτη της ΔΕΗ

Ωμές αλήθειες για κόκκινα δάνεια και καταθέσεις

Αδ. Γεωργιάδης: Πόλεμος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

v