ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ώρα της αλήθειας δεν αποφεύγεται

Οι ανερμάτιστοι τακτικισμοί και τα επικοινωνιακά μικροτεχνάσματα για ιθαγενείς έχουν αρχή και τέλος -με άδηλο το τελευταίο...

Οι αλήθειες που ξεχάσαμε στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση

Οι αλήθειες που ξεχάσαμε στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση

Η ακτινογραφία και οι στρεβλώσεις του ασφαλιστικού μας συστήματος. Η σύνδεσή του με το χρέος και ποια είναι η σημερινή κατάσταση. Τα βασικά συστήματα κοινωνικής ασφάλισης στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Γράφει ο Χρήστος Κήττας.

Γιατί δεν πρέπει να πουληθεί ο ΔΕΣΦΑ

Γιατί δεν πρέπει να πουληθεί ο ΔΕΣΦΑ

Η τεράστια γεωπολιτική αξία του ΔΕΣΦΑ αυξάνει το αντίστοιχο τίμημα απόκτησής του και συνεπώς το ποσόν των 400 εκατ. ευρώ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική του αξία. Η οικονομική διάσταση της πώλησης. Γράφει ο Σάββας Πούλος.

Saxo Bank: Οι δημοφιλέστερες μετοχές του πλανήτη

Saxo Bank: Οι δημοφιλέστερες μετοχές του πλανήτη

Facebook, Google, Apple και Amazon συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο δημοφιλών επιλογών για τους πελάτες της Saxo Bank, υπογραμμίζει ο Γενικός Διευθυντής στην Ελλάδα, Δ. Μίχος. Τι αγόρασαν οι Ελληνες το α' τρίμηνο.

Oι νέοι νόμοι της οικονομίας και οι ελληνικές... μπαρούφες!

Όλες οι παραδοσιακές βεβαιότητες καταρρέουν και ενώ ο καπιταλισμός δείχνει βαθύτατη μετάλλαξη, στη χώρα μας κάποιοι οραματίζονται επιστροφή στον 19ο αιώνα. Tα προβλήματα των αναπτυσσόμενων οικονομιών και η έλλειψη ζήτησης. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Κέζος: Μπορεί, ακόμη και τώρα, να διασωθεί η ΕΒΖ

Τα δεδομένα για την κατάσταση της ΕΒΖ και οι βασικοί άξονες μιας πρότασης για λυθεί το αδιέξοδο. Ο ρόλος της Τράπεζας Πειραιώς και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Το ζήτημα του στρατηγικού επενδυτή. Γράφει ο Ν. Κέζος.

Χορεύοντας στα ερείπια του κράτους

Το δημόσιο εκχώρησε βασικές λειτουργίες του σε συνδικαλιστικούς φορείς-συντεχνίες και τώρα πληρώνει το τίμημα. Η περίπτωση των μηχανικών, των δικηγόρων και των οικονομολόγων. Από τις καταλήψεις στα σχολεία στο θλιβερό σήμερα. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Χαράτσια και τέλη «δια πάσαν νόσον»

Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν «αμαρτίες» του κράτους και να χρηματοδοτήσουν σημαντικά έργα. Η περίπτωση του Σπατόσημου το 1993 και το ειδικό τέλος που ετοιμάζεται για τους δασικούς χάρτες. του Κων/νου Δέδε.

Αποτυχημένο στοίχημα η... μοιρασιά της φτώχειας

Η συνεχής αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης σε μια οικονομία με «παγωμένο» ΑΕΠ, με τη δικαιολογία της ανισοκατανομής του εισοδήματος, οδηγεί μαθηματικά σε πλήρη στασιμότητα της οικονομίας. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Η Ελλάδα της σχιζοφρενικής αυταπάτης!

Απορροφημένοι από ανούσιες αντιπαραθέσεις, χάνουμε τις μεταβολές που διαδραματίζονται παγκόσμια. Το κράτος μας αποδυναμώνεται και η οικονομική ισχύς μειώνεται. Πλέον, σιγά σιγά όλο και περισσότεροι Ελληνες πείθονται να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Ψαλλίδας: Η σοφία του πλήθους δημιουργεί θέσεις εργασίας

Κλάδος πυρός: Επιχείρηση «απλά ασφαλισμένη» ή «σωστά ασφαλισμένη»;

Παίζει παιχνίδια το ρωσικό χρήμα στην Ελλάδα

Η Ελλάδα από την κρίση στην... κατάρρευση

Τα προνόμια και η διαχρονική... φαυλοκρατία στην Ελλάδα

Οι «αλληλέγγυοι» Έλληνες επιχειρηματίες

Η αλφαβήτα της οικονομίας που θα φέρει... ανάπτυξη

Ο... Σάκης και η αριστερά

Σε νέα φάση το ελληνικό χρηματιστήριο

Μωραϊτάκης: Είναι η εφαρμογή, ανόητε

v