ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα δικά μας παιδιά έχουν (και) ευρωπαϊκή προστασία

Τα δικά μας παιδιά έχουν (και) ευρωπαϊκή προστασία

Στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχει μια κατηγορία εργαζομένων που δεν υπέστη τις μνημονιακές περικοπές. Οι καταγγελίες του Γ. Βαρουφάκη και η απάντηση που ακόμα αναμένεται από το EwG. Γράφει ο Τ. Μίχας.

H ΕΕ έστησε την τέλεια καταιγίδα στην Ελλάδα

H ΕΕ έστησε την τέλεια καταιγίδα στην Ελλάδα

Οι επιδοτήσεις και το φθηνό χρήμα ενίσχυσαν τα πελατειακά συστήματα και πολλαπλασίασαν τα προβλήματα στην Ελλάδα. Χρειάζεται «καινοτομική θεσμική ανατροπή». Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Το συνταξιοδοτικό και το... ανέκδοτο με τον cowboy

Το συνταξιοδοτικό και το... ανέκδοτο με τον cowboy

Επί 30 χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις «διασώζουν» το ασφαλιστικό για... λίγο, αφού κανείς δεν τολμά να πει την αλήθεια. Οι «κακοί» ξένοι, τα νούμερα που δεν βγαίνουν και πώς θα μπορούσε να επιβιώσει το σύστημα.

Η Τουρκία Δούρειος Ιππος του ισλαμισμού

Η Τουρκία Δούρειος Ιππος του ισλαμισμού

Με χρηματοδότηση του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, πάνω από 1.000 Τούρκοι πράκτορες του σαλαφισμού αλωνίζουν την Ευρώπη. Ποιοι είναι οι στόχοι τους για την Ελλάδα; Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός θα είναι μόνο… δικαστικός!

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός θα είναι μόνο… δικαστικός!

Γιατί δημιουργείται ο κίνδυνος να βρεθούμε μπροστά σε ένα νέο νόμο Κατσέλη. Τα θετικά στοιχεία του νομοσχεδίου και οι ρυθμίσεις που απειλούν να δημιουργήσουν έμφραγμα και να τινάξουν το σχέδιο στον αέρα.

Συνταξιοδοτικό: Εσείς εμπιστεύεστε την «Κράτος Ασφαλιστική»;

Αν το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας ήταν ασφαλιστική εταιρεία, θα της είχε αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας εδώ και πολλά χρόνια! Ζητούνται συναινέσεις σε κομβικά ζητήματα, τα οποία φορείς και κόμματα επιμελώς αποφεύγουν.

Νομοθετικές μικροκλοπές και κυβερνητικοί μεγαλοαπατεώνες

Οι θεσμικές αδυναμίες της χώρας και οι αναπηρίες της Δικαιοσύνης είναι το καλύτερο περιβάλλον ώστε να ευδοκιμούν μικρές αφαιμάξεις και μεγάλες απάτες. Η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες τομές. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Dixon: Μονόδρομος το τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα

Η ελληνική κυβέρνηση και οι πιστωτές θα καταλήξουν σε συμφωνία για την επόμενη δόση, αλλά η Oδύσσεια της Ελλάδας θα συνεχιστεί. Σταδιακά και με όρους η ελάφρυνση χρέους. Το σενάριο εκλογών και οι τράπεζες.

Βαδίζουμε προς τον γκρεμό κυνηγώντας... φαντάσματα!

Είναι απίστευτη η άρνηση του πολιτικού συστήματος αλλά και του λαού να αποδεχτούν τη σύγχρονη πραγματικότητα και να προσαρμοστούν, πριν είναι πολύ αργά. Του Α. Παπανδρόπουλου.

Τι είναι χειρότερο από το Grexit;

Πιο απαραίτητο από ποτέ ένα plan B που θα εγγυάται ότι σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, θα αποτελέσουμε τη «Σιγκαπούρη» και όχι τη «Βενεζουέλα» των Βαλκανίων. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

Η οικονομία θέτει τα όρια στις «εκρήξεις» Ερντογάν

Το όπλο του Μπελογιάννη είναι... άσφαιρο

Τι κρύβεται πίσω από την επιμονή των πιστωτών για το 3,5%

Τα παράλογα στις εισφορές με χαρτί και μολύβι

Ο νεοφιλελευθερισμός, τα φετίχ και η... απάτη

Capital controls ή... κατάσχεση περιουσίας;

Η λύση-μονόδρομος για έξοδο από την ύφεση

Τα αντίμετρα και η εξασφαλισμένη απατεωνιά!

Η άγνοια κοστίζει ακριβά στην τσέπη!

Στο... νεκροταφείο δεν υπάρχει πληθωρισμός!

v