MANAGER 2DAY

Η σημασία της παρακίνησης για τα στελέχη

Η σημασία της παρακίνησης για τα στελέχη

Η παρακίνηση είναι θέμα που συνδέεται με την ανθρώπινη συμπεριφορά. Για να την πετύχει, ο manager πρέπει να απαντήσει ικανοποιητικά στο ερώτημα «πώς να δημιουργηθεί ένα συναίσθημα συμμετοχής και ταύτισης με τους στόχους της επιχείρησης».

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Δημιουργικό πάθος και... management

Δημιουργικό πάθος και... management

Το ταλέντο πρέπει να είναι γενναιόδωρο και να τίθεται στην υπηρεσία των παθών μας, για να είναι μοναδικό. Πώς μπορεί να ωφεληθούν τα στελέχη των επιχειρήσεων και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Οι μεγάλες προκλήσεις για το επιχειρείν

Οι μεγάλες προκλήσεις για το επιχειρείν

Oι έξι τάσεις που διαφαίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο για τους προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους των επιχειρήσεων. Γιατί αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη της χώρας η ποιότητα και δημιουργικότητα του ανθρώπινου δυναμικού.

Πολύτιμος σύμμαχος η διαχείριση του θυμού

Πολύτιμος σύμμαχος η διαχείριση του θυμού

Οι επικοινωνιολόγοι βλέπουν την σύγκρουση σαν ευκαιρία. Την αντιμετωπίζουν παραμονεύοντας σιωπηλοί και περιμένοντας. Γιατί η τακτική της υπομονής –η οποία επιτρέπει στον άλλον να ξεθυμάνει– έχει κέρδος

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Γιατί τα μακροπρόθεσμα πλάνα... αποτυγχάνουν

Γιατί τα μακροπρόθεσμα πλάνα... αποτυγχάνουν

Παρά τα όσα λέγονται (ενίοτε δε και με σοβαροφάνεια), ο μακροπρόθεσμος επιχειρηματικός σχεδιασμός είναι μία φαντασίωση. Ο manager πρέπει να αποφασίζει τί θα κάνει αυτήν την εβδομάδα και όχι το... χρόνο.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Όταν η αλλαγή γίνεται σύμμαχος για τα στελέχη

Στα κινεζικά, η λέξη Αλλαγή αποτελείται από δύο ιδεογράμματα: το ένα σημαίνει Κίνδυνος και το άλλο Ευκαιρία. Μαζί, είναι σύμμαχοι. Η ικανότητα εισαγωγής αλλαγών στις επιχειρήσεις και οι λόγοι «αντίστασης».

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Οι ηγέτες για τις αυριανές επιχειρήσεις

Πίσω από τις κρίσεις που οριοθετούν την πρώτη εικοσαετία του 21ου αιώνα, σημειώνονται βαθύτατοι μετασχηματισμοί ευρέος φάσματος οι οποίοι μεταβάλλουν ριζικά τόσο τις μορφές ηγεσίας όσο και το πλαίσιο άσκησής της. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Η μάθηση είναι δύναμη και στο management

Ο σημαντικότερος λόγος που ο άνθρωπος μειώνει σταδιακά τις προσπάθειες για μάθηση έγκειται, αφ' ενός, στους θεσμούς και, αφ' ετέρου, στην μείωση της περιέργειας.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Το management και η διαχείριση κρίσεων

Οι τρεις νόμοι που αναφέρονται στην αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων και πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά. Κομβικής σημασίας η σκέψη και η πειθαρχημένη δράση. Η αξία του αρχικού πλάνου και του... εναλλακτικού σχεδίου.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Το γέλιο διώχνει το στρες των εργαζομένων

Το γέλιο είναι αποτελεσματικό γιατί, σύμφωνα με έρευνες, πετυχαίνει: α) να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος, β) να στείλει περισσότερο οξυγόνο στον εγκέφαλο, γ) να ενεργοποιήσει ορμόνες που βοηθούν στην εγρήγορση, δ) να ενεργοποιήσει ενδορφίνες που καταπολεμούν τον πόνο.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Τι πρέπει να ζητά ο manager από τις διαφημιστικές

Γιατί οι επιχειρήσεις πρέπει να επενδύουν στη... φήμη

Ενα... ποτηράκι κάνει καλό στο management

Πώς αποφεύγονται οι συγκρούσεις μεταξύ στελεχών

Το management και οι νόμοι του Μέρφυ

O χρόνος είναι... ενέργεια για το manager

Brand content: Το μάρκετινγκ του αύριο

Πολύτιμες συμβουλές διασήμων σε managers

Πώς οι αλλαγές ανατρέπουν την καριέρα του manager

Οδηγός συμπεριφοράς στελεχών για... «βαρετές» δεξιώσεις

v