Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιφατικά μηνύματα από Home Depot και Wal Mart

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς τα αποτελέσματα της Home Depot και ο σχεδιασμός επιστροφής κεφαλαίων της Time Warner αντισταθμίζουν τις συντηρητικές προβλέψεις της Wal Mart για την τρέχουσα χρήση και την ενίσχυση στην τιμή του ”μαύρου χρυσού”.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς τα αποτελέσματα της Home Depot και ο σχεδιασμός επιστροφής κεφαλαίων της Time Warner αντισταθμίζουν τις συντηρητικές προβλέψεις της Wal Mart για την τρέχουσα χρήση και την ενίσχυση στην τιμή του ”μαύρου χρυσού”.

Εν τω μεταξύ, το κλίμα στην αμερικανική αγορά ενδέχεται να μεταβληθεί αργά το απόγευμα, μετά την δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve, αν και η κατάθεση του νέου πρόεδρου Ben Bernanke ενώπιον του Κογκρέσου την προηγούμενη εβδομάδα έχει δώσει το στίγμα των επόμενων κινήσεων της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Παράλληλα, σε νέα ανοδική φάση εμπλέκεται η πετρελαϊκή τιμή, αντιδρώντας στις ταραχές που λαμβάνουν χώρα στη Νιγηρία, με αποτέλεσμα τη διακοπή της ροής παραγωγής της Shell στην αφρικανική χώρα. Το πετρέλαιο τιμάται στα 61,42 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

Στα εταιρικά νέα, αύξηση της κερδοφορίας κατά 13% στο δ’ τρίμηνο ανακοίνωσε η Wal-Mart Stores, η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικού εμπορίου στον κόσμο. Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 3,59 δισ. δολάρια ή 86 σεντς ανά μετοχή, υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 8,7% στα 90,1 δισ. δολάρια. Ωστόσο, ο όμιλος έκανε την πρόβλεψη για ετήσια κέρδη της τάξης των 2,95 δολ. ανά μετοχή, χαμηλότερα από τα 2,98 δολάρια που περίμεναν οι αναλυτές. Η μετοχή της υποχωρεί κατά 1,2% στα 46,1 δολάρια.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Home Depot ενισχύεται πλέον του 3%, καθώς τα αποτελέσματά της ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις. Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 1,3 δισ. δολ. στο τέταρτο τρίμηνο, με αύξηση κατά 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Άνοδο 2% καταγράφει και ο τίτλος της Time Warner, μετά την ανακοίνωση συμφωνίας με το μεγαλομέτοχο Carl Icahn για ενίσχυση του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών, αλλά και του μερίσματος.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.127,05 μονάδες με κέρδη 0,11%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,08%, στις 2.284,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,13%, στις 1.288,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις επικρατούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,17% στις 5.872,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,64% στις 5.011,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.836,08 μονάδες με κέρδη 0,75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v