Nέα deals οραματίζετα η Merrill Lynch/BlackRock

H Merrill Lynch και η Black Rock που την Τετάρτη αποκάλυψαν συγχώνευση ύψους 18 δισ. δολ. των μονάδων διαχείρισης διαθέσιμων τους, επεσήμαναν ότι είναι πολύ πιθανό να προχωρήσουν σε νέες εξαγορές, καθώς η τάση σύγκλισης στον τομέα επιταχύνεται.

του David Wighton και της Deborah Brewster στη Νέα Υόρκη

H Merrill Lynch και η Black Rock που την Τετάρτη αποκάλυψαν συγχώνευση ύψους 18 δισ. δολ. των μονάδων διαχείρισης διαθέσιμων τους, επεσήμαναν ότι είναι πολύ πιθανό να προχωρήσουν σε νέες εξαγορές, καθώς η τάση σύγκλισης στον τομέα επιταχύνεται.

Ο Larry Fink, o οποίος θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, τόνισε ότι είναι σημαντικό για τη συνδυασμένη επιχειρηματική οντότητα να διατηρήσει ξεχωριστές χρηματιστηριακές εισαγωγές για να υπάρχει ”νόμισμα εξαγορών” εν όψει των προσδοκιών για ”ενοποίηση μεγάλης κλίμακας” στον κλάδο διαχείρισης διαθεσίμων.

Οι μετοχές και των δυο εταιριών ενισχύθηκαν την Τετάρτη, παρά κάποιες ανησυχίες που εκφράστηκαν από αναλυτές, τον προβληματισμό των στελεχών των δυο εταιριών και τα δυσάρεστα ιστορικά παραδείγματα από συγχωνεύσεις εταιριών διαχείρισης διαθεσίμων στο παρελθόν. Η Merrill για παράδειγμα, έχει κάνει μεγάλο αγώνα για να δικαιολογήσει τα 5,3 δισ. δολ. που κατέβαλε για την βρετανική Mercury Asset Management το 1998.

Ο κ. Fink δήλωσε στους αναλυτές: ”Έχω πει στο παρελθόν ότι οι συγχωνεύσεις γενικότερα, δεν είναι αποδοτικές. Είμαι σίγουρος όμως ότι αυτή θα είναι”.

Εξήγησε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ του τμήματος investment banking της Merrill Lynch και του τμήματος διαχείρισης διαθεσίμων και ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους διαχειριστές να ανταμείβονται με ένα νόμισμα που συνδέεται άμεσα με τις δραστηριότητές τους: μετοχές της BlackRock.

O Bob Doll, επικεφαλής των διαχειριστών διαθεσίμων της Merrill που θα αποτελέσει τον νέο επικεφαλής του τμήματος μετοχών για τον διευρυμένο όμιλο BlackRock επεσήμανε ότι η παραμονή του προσωπικού είναι ”μια από τις βασικές προτεραιότητες για τους επόμενους μήνες”.

Η Sonya Morris, αναλυτής του fund Morningstar, επισημαίνει ότι υπάρχουν λόγοι για να ανησυχούν οι μέτοχοι και οι επενδυτές, αν και όπως αναφέρει, η BlackRock έχει θετικό ιστορικό στη διαχείριση των συγχωνεύσεων, μετά την περυσινή εξαγορά της State Street Research & Management.

© The Financial Times Limited 2006. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v