Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Θετικό κλίμα με αιχμή τον τεχνολογικό κλάδο

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, με αιχμή το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τον τεχνολογικό κλάδο μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της Hewlett-Packard, αλλά και τα θετικά στοιχεία για τη βιομηχανική δραστηριότητα στην περιφέρεια της Φιλαδέλφεια. Κέρδη στην Ευρώπη.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, με αιχμή το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τον τεχνολογικό κλάδο μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της Hewlett-Packard, αλλά και τα θετικά στοιχεία για τη βιομηχανική δραστηριότητα στην περιφέρεια της Φιλαδέλφεια. Κέρδη στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Philly Fed εκτινάχθηκε στο 15,4 το Φεβρουάριο από το 3,3 τον Ιανουάριο, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για ενίσχυση στο 9,1.

Στις υπόλοιπες μακροοικονομικές ειδήσεις, αύξηση 14,5% σημείωσαν οι νέες κατοικίες Ιανουαρίου, διαμορφούμενες στα 2,27 εκατομμύρια και σε υψηλά 33 ετών. Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 2,02 εκατομμύρια κατοικίες. Η σημαντική αύξηση αποδίδεται στις ιδιαίτερα ήπιες για την εποχή καιρικές συνθήκες που επικράτησαν.

Παράλληλα, αύξηση 1,3% σημείωσε ο δείκτης τιμών εισαγωγών, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα ενισχυθεί κατά 1%.

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 19.000, στις 297.000, την προηγούμενη εβδομάδα. Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 285.000 αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας.

Εν τω μεταξύ, στα επίπεδα των 58 δολαρίων ανά βαρέλι κυμαίνεται η τιμή του αργού πετρελαίου στην αγορά της Ν. Υόρκης, αντιδρώντας από τα χαμηλά που οδηγήθηκε χθες.

Κέρδη της τάξης του 7,7% αποκομίζει ο τίτλος της Hewlett-Packard μετά την ανακοίνωση της εταιρίας για αύξηση των καθαρών της κερδών κατά 30% στα 1,2 δισ. δολ. με τον τεχνολογικό κολοσσό να εμφανίζεται ωφελημένος από τις κινήσεις αναδιάρθρωσης και τις ισχυρότερες πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ενισχύεται η μετοχή της Dell που ανακοινώνει αποτελέσματα μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της JC Penney μετά την ανακοίνωση για αύξηση κερδών κατά 65%, άνω των προσδοκιών των αναλυτών.

Σε αρνητικό έδαφος πέρασε ο τίτλος της Applied Materials η οποία ανακοίνωσε κάμψη της κερδοφορίας της κατά 51% στο τρίμηνο, λόγω έκτακτων χρεώσεων και stock options. Ωστόσο, οι πωλήσεις της και οι παραγγελίες που λαμβάνει διαμορφώνονται σε επίπεδα υψηλότερα των προσδοκιών.

Υποχωρεί η μετοχή της XM Satellite Radio, καθώς η εταιρία εμφάνισε κατά το δ’ τρίμηνο απώλειες μεγαλύτερες των αναμενόμενων.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.069 μονάδες με κέρδη 0,09%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,30%, στις 2.283 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,31%, στις 1.284 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,65% στις 5.828,90 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 0,43% στις 5.789,25 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.973,09 μονάδες με κέρδη 0,79%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v