Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό το ξεκίνημα της εβδομάδας στη Wall Street

Πτωτικές διαθέσεις επικράτησαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, με τον Nasdaq να καταγράφει τις ισχυρότερες απώλειες. Σε χαμηλά έξι εβδομάδων το πετρέλαιο. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Πτωτικές διαθέσεις επικράτησαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, με τον Nasdaq να καταγράφει τις ισχυρότερες απώλειες. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα πτώση κατέγραψε η μετοχή της Google με αφορμή δημοσίευμα του Barrons που προέβλεπε ότι η μετοχή της εταιρίας θα καταγράψει σημαντική υποχώρηση. Το Barrons προέβη στις ανάλογες εκτιμήσεις τονίζοντας τον ισχυρό ανταγωνισμού που αναμένεται να αντιμετωπίσει η εταιρία.

Κέρδη σημείωσε η μετοχή της Merrill Lynch. Ο αμερικανικός κολοσσός εξετάζει την εξαγορά της Blackrock προς 8 δισ. δολάρια. Σε θετικό έδαφος και η μετοχή της Home Depot καθώς εξετάζει την εξαγορά του 49% στην China Orient Home.

Απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Starbucks ύστερα από την υποβάθμιση σε ”neutral” από την UBS.

Εξάλλου την ψυχολογία των επενδυτών επιβάρυναν δηλώσεις αξιωματούχου της FED που προέβλεψε ότι η οικονομία των ΗΠΑ τον Ιανουάριο κινήθηκε υψηλότερα των προσδοκιών. Αναλυτές της αγοράς τόνιζαν ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις πυροδότησαν πληθωριστικές ανησυχίες.

To δικαίωμα της 3Ε υποχώρησε 1,64%, στα 30,66 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ κέρδισε 0,09%, στα 10,96 δολάρια. Πτώση 2,1% για το δικαίωμα της Εθνικής, στα 9,34 δολάρια.

Οι πετρελαϊκές τιμές κατέγραψαν ημερήσια πτώση 0,97%, κλείνοντας σε χαμηλά έξι εβδομάδων.

Στις 10.892 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, με απώλειες 0,24%, ενώ πτώση 0,98% σημείωσε ο Nasdaq, στις 2.239 μονάδες. Πτώση 0,33% για τον S&P 500, που έκλεισε στις 1.262 μονάδες.

Στο μεταξύ στις 5.793 μονάδες με κέρδη 0,51% έκλεισε ο FTSE 100, ενώ άνοδο 0,96% κατέγραψε ο Dax, στις 5.756 μονάδες. Κέρδη 0,95% για τον Cac στις 4.957 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v