Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Cisco και PepsiCo συντηρούν το θετικό κλίμα

Τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι Cisco Systems και PepsiCo. συντηρούν το θετικό κλίμα στη Wall Street, ενώ στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται και οι επιχειρηματικές κινήσεις που σχεδιάζει η Pfizer. Πτώση στην Ευρώπη.

Τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι Cisco Systems και PepsiCo. συντηρούν το θετικό κλίμα στη Wall Street, ενώ στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται και οι επιχειρηματικές κινήσεις που σχεδιάζει η Pfizer. Πτώση στην Ευρώπη.

Στο ενεργειακό μέτωπο, η τιμή του αργού πετρελαίου στην αμερικανική αγορά έχει περάσει σε θετικό έδαφος και κινείται στο επίπεδο των 63,15 δολαρίων μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι τα εβδομαδιαία αποθέματα υποχώρησαν κατά 300.000 βαρέλια.

Αντίθετα, στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο διαμορφώνεται η τιμή της βενζίνης, καθώς τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 4,3 εκατ. βαρέλια.

Σε επίπεδο κλάδων, εταιρίες τεχνολογίας, πληροφορικής, αεροπορικές, φαρμακευτικές και πετρελαϊκών υπηρεσιών βρίσκονται μεταξύ των κερδισμένων, ενώ στον αντίποδα εταιρίες ενέργειας και κατασκευής κατοικιών δέχονται πιέσεις.

Κέρδη αποκομίζει ο τίτλος της Cisco Systems, μετά από ανακοίνωση αναμενόμενης μείωσης των καθαρών της κερδών κατά 1,8% στο τρίμηνο, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται περισσότερο στις ισχυρές πωλήσεις που προβλέπει για την εφετινή χρήση.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Pfizer μετά την ανακοίνωση ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης της μονάδας καταναλωτικών προϊόντων, η οποία συνεισέφερε στα έσοδα της εταιρίας σε ποσοστό 8% το 2005.

Ενισχύεται ο τίτλος της PepsiCo μετά από ανακοίνωση αύξησης των καθαρών της κερδών κατά 12% σε ετήσια βάση, στα 1,1 δισ. δολ.

Θετική η εικόνα της Johnson & Johnson με αφορμή την ανακοίνωση της Boston Scientific ότι έχασε μερίδιο αγοράς.

Στον αντίποδα σε πτωτική τροχιά βρίσκεται η μετοχή της General Motors μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Deutsche Bank από hold σε sell.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.804 μονάδες με κέρδη 0,51%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,63%, στις 2.259 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,42%, στις 1.259 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,38% στις 5,725,10 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 0,11% στις 5.666,41 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.895,08 μονάδες με απώλειες 0,82%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v