Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GM: Περικόπτει το ετήσιο μέρισμα κατά 50%

Την κατά 50% περικοπή του ετήσιου μερίσματος της, που ανέρχονταν στα 2 δολ. ανά μετοχή, αλλά και του μισθού του διευθύνοντος συμβούλου της, ανακοίνωσε η General Motors, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης. Παράλληλα η αυτοκινητοβιομηχανία θα προχωρήσει σε αλλαγές και στο συνταξιοδοτικό της πρόγραμμα.

GM: Περικόπτει το ετήσιο μέρισμα κατά 50%
Την κατά 50% περικοπή του ετήσιου μερίσματος της, που ανέρχονταν στα 2 δολ. ανά μετοχή, αλλά και του μισθού του διευθύνοντος συμβούλου της, ανακοίνωσε η General Motors, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της εταιρίας.

Παράλληλα η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού προγράμματος για τους μισθωτούς υπαλλήλους της, ώστε να επιτευχθεί μείωση των οφειλών της κατά 4,8 δισ. δολ. προ φόρων.

”Είναι δύσκολες αποφάσεις που αφορούν θυσίες από τους εργαζόμενούς, τους μετόχους, τους συνταξιοδοτούμενους αλλά και τα ανώτερα στελέχη μας”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GM Rick Wagoner.

”Ωστόσο αντιμετωπίζουμε μία δραματική αλλαγή στη βιομηχανία μας και στο διεθνές περιβάλλον ανταγωνισμού και αυτό απαιτεί το να βρούμε πρόσθετους τρόπους για τη μείωση του οικονομικού κινδύνου και τη μακροπρόθεσμη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς μας”, πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η μείωση του μερίσματος είναι η πρώτη από το 1992.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v