Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Πτώση με τα βλέμματα σε GM και Toll

Απώλειες κατέγραψε η Wall Street, καθώς η προειδοποίηση της Toll Brothers για την αγορά κατοικιών, η μείωση του μερίσματος από τη GM αλλά και οι ανησυχίες για την ένταση στη Μ. Ανατολή αντιστάθμισαν τα θετικά αποτελέσματα της Walt Disney και τη σημαντική υποχώρηση του πετρελαίου. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Απώλειες κατέγραψε η Wall Street, καθώς η προειδοποίηση της Toll Brothers για την αγορά κατοικιών, η μείωση του μερίσματος από τη GM αλλά και οι ανησυχίες για την ένταση στη Μ. Ανατολή αντιστάθμισαν τα θετικά αποτελέσματα της Walt Disney και τη σημαντική υποχώρηση του πετρελαίου. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, η τιμή του αργού στην αμερικανική αγορά υποχώρησε σε ποσοστό άνω του 3%, φθάνοντας στα επίπεδα των 63 δολ. ανά βαρέλι, καθώς οι έντονες πιέσεις που εκδηλώθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας συνεχίστηκαν και σήμερα. Την Τετάρτη αναμένονται τα στοιχεία για τα εβδομαδιαία στρατηγικά αποθέματα με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση.

”Είχαμε έναν καλό Ιανουάριο και οι επενδυτές είχαν κέρδη, οπότε αυτή τη στιγμή δεν προκαλεί έκπληξη το ότι βλέπουμε κάποια νευρικότητα και μέρος αυτών να κατοχυρώνεται”, σχολίασε ο Al Kugel, αναλυτής της Atlantic Trust/Stein Roe.

Σε επίπεδο κλάδων, εταιρίες κατασκευής κατοικιών, πετρελαϊκών υπηρεσιών, ενέργειας όπως και εταιριών εξόρυξης χρυσού δέχθηκαν πιέσεις, ενώ στον αντίποδα κέρδη αποκόμισαν φαρμακευτικές εταιρίες.

Απώλειες κατέγραψε η μετοχή της General Motors, παρά τα αρχικά κέρδη, μετά την ανακοίνωση για περικοπή του μερίσματος αλλά και του μισθού του διευθύνοντα συμβούλου της κατά 50%, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της εταιρίας.

Υποχώρησε ο τίτλος της Toll Brothers, με αφορμή την ανακοίνωση ότι τα συμβόλαια κατασκευής νέων κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 21% στο πρώτο τρίμηνο, κάτι που οδηγεί σε μείωση των εκτιμήσεών της για κατοικίες με παράδοση εντός του 2006 σε 9.200-9.900 σπίτια, έναντι προηγούμενης εκτίμησης μεταξύ 9.500 και 10.200 παραδόσεων.

Σε αρνητικό έδαφος πέρασε και η μετοχή της Coca-Cola, τα τριμηνιαία αποτελέσματα της οποίας, αν και έδειξαν πτώση κερδοφορίας ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Κέρδη αποκόμισε η μετοχή της Cisco Systems, η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Ανοδικά κινήθηκε ο τίτλος της Walt Disney μετά την ανακοίνωση αναπάντεχα ισχυρής κερδοφορίας λόγω εντυπωσιακής απόδοσης των θεματικών της πάρκων.

Το δικαίωμα της 3Ε ενισχύθηκε 0,52%, στα 30,85 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ υποχώρησε 0,36%, στα 11,16 δολάρια. Απώλειες 0,65% για το δικαίωμα της Εθνικής, στα 9,23 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.749,76 μονάδες με απώλειες 0,45%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημείωσε πτώση κατά 0,61%, στις 2.244,96 μονάδες και ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,81%, στις 1.254,78 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα ”έκλεισαν” οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,44% στις 5.746,80 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 0,11% στις 5.672,92 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.935,40 μονάδες, οριακά ενισχυμένος κατά 0,02%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v