Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Κέρδη με αιχμή τις Cisco και PepsiCo

Κέρδη αποκόμισε η Wall Street καθώς τα θετικά αποτελέσματα των Cisco Systems και PepsiCo αναζωπύρωσαν την αισιοδοξία των επενδυτών για την εταιρική κερδοφορία, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν και οι σχεδιαζόμενες επιχειρηματικές κινήσεις της Pfizer. Πτώση στην Ευρώπη.

Κέρδη αποκόμισε η Wall Street καθώς τα θετικά αποτελέσματα των Cisco Systems και PepsiCo αναζωπύρωσαν την αισιοδοξία των επενδυτών για την εταιρική κερδοφορία, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν και οι σχεδιαζόμενες επιχειρηματικές κινήσεις της Pfizer. Πτώση στην Ευρώπη.

Στο ενεργειακό μέτωπο, η τιμή του αργού πετρελαίου διαμορφώθηκε τελικά χαμηλότερα των 63 δολαρίων ανά βαρέλι, παρά τη μεταβλητότητα που εμφάνισε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα εβδομαδιαία στρατηγικά αποθέματα που έδειξαν σημαντική αύξηση όσον αφορά τη βενζίνη, αλλά κάμψη για τα αποθέματα αργού.

”Είχαμε κάποια καλά εταιρικά νέα από τη Cisco και την Pepsi και το πετρέλαιο ήταν σχετικά ήπιο σήμερα”, σχολίασε ο Charles Rotblut, αναλυτής της Zacks.com.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η κινητικότητα στο μέτωπο των συγχωνεύσεων και εξαγορών τονώνει την ψυχολογία των επενδυτών.

Σε επίπεδο κλάδων, εταιρίες τεχνολογίας, πληροφορικής, ημιαγωγών, αεροπορικές και φαρμακευτικές αποκόμισαν τα μεγαλύτερα κέρδη, ενώ στον αντίποδα υποχώρησαν εταιρίες ενέργειας.

Σημαντικά κέρδη για τη μετοχή της Cisco Systems, μετά από ανακοίνωση αναμενόμενης μείωσης των καθαρών της κερδών κατά 1,8% στο τρίμηνο, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται περισσότερο στις ισχυρές πωλήσεις που προβλέπει για την φετινή χρήση.

Άνοδο σημείωσε ο τίτλος της Pfizer μετά την ανακοίνωση ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης της μονάδας καταναλωτικών προϊόντων, η οποία συνεισέφερε στα έσοδα της εταιρίας σε ποσοστό 8% το 2005.

Ενισχύθηκε η μετοχή της PepsiCo μετά από ανακοίνωση αύξησης των καθαρών της κερδών κατά 12% σε ετήσια βάση, στα 1,1 δισ. δολ.

Θετική η εικόνα της Univision Communications, μετά το δημοσίευμα που φέρει την εταιρία να εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει εαυτόν προς πώληση.

Αρνητική νότα αποτέλεσε ο τίτλος της General Motors που δέχθηκε πιέσεις μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Deutsche Bank σε sell από hold.

Το δικαίωμα της 3Ε υποχώρησε 1,13%, στα 30,5 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ σημείωσε πτώση 0,98%, στα 11,09 δολάρια. Κέρδη 1,41% για το δικαίωμα της Εθνικής, στα 9,36 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.858,62 μονάδες με κέρδη 1,01%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημείωσε άνοδο κατά 0,98%, στις 2.266,98 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,87%, στις 1.265,65 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,38% στις 5,725,10 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 0,11% στις 5.666,41 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.895,08 μονάδες με απώλειες 0,82%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v