Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cisco Systems: Αύξηση 9,3% στις πωλήσεις τριμήνου

Αύξηση της τάξης του 9,3% στα 6,63 δισ. δολάρια κατέγραψαν οι πωλήσεις της Cisco Systems για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2006, έναντι των 6,62 δισ. δολαρίων που εκτιμούσαν οι αναλυτές, ενώ οι παραγγελίες στις ΗΠΑ εμφάνισαν τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης σε διάστημα έξι τριμήνων.

Cisco Systems: Αύξηση 9,3% στις πωλήσεις τριμήνου
Αύξηση της τάξης του 9,3% στα 6,63 δισ. δολάρια κατέγραψαν οι πωλήσεις της Cisco Systems για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2006, έναντι των 6,62 δισ. δολαρίων που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Αν και τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν, λόγω εξόδων για δικαιώματα, στα 1,38 δισ. δολάρια από τα 1,4 δισ. δολάρια της αντίστοιχης περσινής περιόδου, τα κέρδη ανά μετοχή εμφανίστηκαν αυξημένα, υποβοηθούμενα από τις επαναγορές μετοχών.

Ειδικότερα, η εταιρία εμφάνισε κέρδη ανά μετοχή ύψους 22 σεντς, μετά την αφαίρεση επιβάρυνσης 3 σεντς για έξοδα δικαιωμάτων, έναντι κερδών ανά μετοχή 21 σεντς, χωρίς τα κόστη δικαιωμάτων, ή 17 σεντς αν υπήρχαν τέτοια κόστη, κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Εξαιρουμένων των εξόδων για stock option, κόστη εξαγοράς και άλλων επιβαρύνσεων η Cisco ανακοίνωσε ότι κέρδισε 26 σεντς ανά μετοχή έναντι των 25 σεντς που ήταν η πρόβλεψη των αναλυτών.

Κατά τη διάρκεια conference call ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας John Chambers δήλωσε ότι οι παραγγελίες της Cisco στις ΗΠΑ εμφάνισαν αύξηση 20%, τη μεγαλύτερη σε διάστημα έξι τριμήνων.

Για το τρίμηνο που ολοκληρώνεται τον Απρίλιο ο κ. Chambers δήλωσε ότι οι προβλέψεις κάνουν λόγο για αύξηση πωλήσεων της τάξης του 10-12%, ήτοι στο πλαίσιο των εκτιμήσεων της αγοράς.

Παράλληλα, ο Οικονομικός Διευθυντής Dennis Powell επανέλαβε την μακροπρόθεσμη εκτίμηση της εταιρίας για ετήσια αύξηση πωλήσεων μεταξύ 10% και 15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v