Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merrill: Συζητά εξαγορά 8,4 δισ. δολ. σε BlackRock

H Merrill Lynch συζητά την εξαγορά σημαντικού μειοψηφικού μεριδίου στην εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων BlackRock Inc. προς 8,4 δισ. δολάρια, σε μια συμφωνία που θα δημιουργήσει κολοσσό με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 1 τρισ. δολαρίων στην Wall Street.

Merrill: Συζητά εξαγορά 8,4 δισ. δολ. σε BlackRock
H Merrill Lynch βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων για την εξαγορά σημαντικού μειοψηφικού μεριδίου στην εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων BlackRock Inc. προς 8,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πρόσωπα προσκείμενα στις συνομιλίες, σε μια συμφωνία που θα δημιουργήσει έναν κολοσσό με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 1 τρισ. δολαρίων και θα αλλάξει τη μορφή του διάσημου οίκου της Wall Street.

Εάν κλείσει η συμφωνία, θα πρόκειται για νίκη της Merrill έναντι της Morgan Stanley, η οποία τερμάτισε στα τέλη Ιανουαρίου ανάλογες συνομιλίες που είχε με την BlackRock.

Η Morgan Stanley ζητούσε πλειοψηφικό μερίδιο, ενώ η Merrill συμβιβάστηκε με λιγότερο από 50% και επιπλέον δέχτηκε λιγότερο έλεγχο από όσο ζητούσε η Morgan Stanley.

Οι λεπτομέρειες τυχόν συμφωνίας αναμένεται να ανακοινωθούν τις ερχόμενες ημέρες, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις ανώνυμων στελεχών της εταιρίας.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v