Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή, μεταξύ άλλων, στις πετρελαϊκές τιμές. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους, μεταξύ άλλων, στις πετρελαϊκές τιμές. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Πτωτικά κινήθηκε η μετοχή της Dell καθώς οι προβλέψεις της για το τρέχον τρίμηνο κινήθηκαν χαμηλότερα των αντίστοιχων εκτιμήσεων της αγοράς. Aπώλειες κατέγραψε και η Intuit που ”προειδοποίησε” την αγορά ότι τα μεγέθη του οικονομικού της έτους δεν θα κινηθούν ανάλογα με τις αρχικές προσδοκίες.

Απώλειες σημείωσε και η μετοχή της Intel ύστερα από την περικοπή της τιμής – στόχου από την RBC Capital Markets, στα 21 από τα 29 δολάρια προηγουμένως.

Στα μακροοικονομικά νέα, άνοδο 0,3% κατέγραψε ο δείκτης τιμών χονδρικής στις ΗΠΑ, ενώ ο δομικός ενισχύθηκε κατά 0,4%. Εξάλλου υποχώρησε στο 87,4 ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Michigan για το Φεβρουάριο, έναντι προβλέψεων για υποχώρηση στο 91,2.

Η αύξηση του δείκτη τιμών χονδρικής πυροδότησε πληθωριστικές ανησυχίες στους επενδυτές, διαπιστώνουν Αμερικανοί αναλυτές.

To πετρέλαιο διαμορφώθηκε στα επίπεδα των 60 δολαρίων ανά βαρέλι κυρίως λόγω των προβλέψεων για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ.

Το Nyse θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου λόγω εορτής (Presidents day).

Ο Dow Jones έκλεισε στις 11.115 μονάδες με πτώση 0,05%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,53%, στις 2.282 μονάδες. Πτώση 0,17% για τον S&P, στις 1.287 μονάδες.

To δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας ενισχύθηκε στα 9,65 δολάρια (+1,65%), ενώ το ADR του ΟΤΕ κέρδισε 0,91%, στα 11,09 δολάρια. Πτωτικά στα 30,33 δολάρια έκλεισε το δικαίωμα της 3Ε.

Eξάλλου, στις 5.000 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Cac 40, καταγράφοντας αύξηση 0,54%, ενώ κέρδη 0,3% σημείωσε ο FTSE 100, στις 5.846 μονάδες. Κέρδη 0,11% για τον Dax, στις 5.795 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v