Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall Street

Μικρά κέρδη αποκομίζει η Wall Street, καθώς μετά τις σημαντικές απώλειες της Παρασκευής, οι επενδυτές επιλέγουν σήμερα να επικεντρωθούν στα καλά αποτελέσματα της Ford και την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου. Πτώση στην Ευρώπη.

Μικρά κέρδη αποκομίζει η Wall Street, καθώς μετά τις σημαντικές απώλειες της Παρασκευής, οι επενδυτές επιλέγουν σήμερα να επικεντρωθούν στα καλά αποτελέσματα της Ford και την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου. Πτώση στην Ευρώπη.

”Παρατηρείται μία μικρή κόπωση από την Παρασκευή και οι επενδυτές επανατοποθετούνται” σχολίασε ο Jay Suskind, διευθυντής trading της Ryan, Beck & Co.

”Ωστόσο δεν υπάρχει πανικός καθώς η πτώση της Παρασκευής εξηγήθηκε. Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν ήταν απογοητευτικά, είχαμε μία μεγάλη άνοδο τον Ιανουάριο, οπότε η αποκόμιση κερδών ήταν αναμενόμενη, ενώ την Παρασκευή έληξαν και τα δικαιώματα στα παράγωγα” πρόσθεσε.

Στο μέτωπο των macro, οριακή ενίσχυση κατά 0,1% εμφάνισε το Δεκέμβριο ο ”δείκτης των δεικτών”, έναντι ανόδου 0,9% (αναθεωρημένα στοιχεία) το Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ενίσχυση κατά 0,2%.

Εν τω μεταξύ, η τιμή του αργού πετρελαίου στην αμερικανική αγορά υποχωρεί κατά 0,48% στα 68 δολάρια.

Σε επίπεδο κλάδων, εταιρίες ημιαγωγών, τράπεζες, χρηματιστηριακές και αεροπορικές εμφανίζουν τα μεγαλύτερα κέρδη, ενώ στον αντίποδα απώλειες καταγράφουν οι εταιρίες κατασκευής κατοικιών.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Ford, τα καθαρά κέρδη δ’ τριμήνου της οποίας διαμορφώθηκαν στα 124 εκατ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 19%.

Ενισχύεται ο τίτλος της Albertson’s καθώς η αλυσίδα συμφώνησε για την εξαγορά της από κοινοπραξία των οποίων ηγούνται οι Supervalu Inc. και CVS Corp. έναντι τιμήματος ύψους 9,8 δισ. δολαρίων.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Yahoo, μετά την αναβάθμιση της σύστασης από την Bear Stearns σε outperform από peer perform.

Στον αντίποδα, πτωτικά κινείται ο τίτλος της Texas Instruments που ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για κέρδη ανά μετοχή της τάξης των 42 σεντς έναντι των 29 σεντς του προηγούμενου έτους.

Απώλειες για τη μετοχή της Nike, μετά την είδηση ότι ο διευθύνων σύμβουλός της Ουίλιαμ Πέρεζ παραιτήθηκε εξαιτίας διαφωνιών με τον ιδρυτή και πρόεδρο του ομίλου, Φίλιπ Νάιτ.

Υποχωρεί η μετοχή της Bank of America, η οποία ανακοίνωσε αναπάντεχες απώλειες τριμήνου για πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.686 μονάδες με κέρδη 0,18%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,04%, στις 2.248 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,20%, στις 1.263 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες πάντως περιόρισαν τις απώλειες τους. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,20% 5660,90 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε οριακά κατά 0,01% στις 5,348,72 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 0,45% και διαμορφώθηκε στις 4.751,99 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v