Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Oι ”αρκούδες” επανήλθαν στη Wall Street

Ισχυρές απώλειες σημείωσε η Wall Street καθώς η νέα ανάκαμψη των τιμών του μαύρου χρυσού, που έκλεισε υψηλότερα των 68 δολ. ανά βαρέλι, αλλά και τα αποτελέσματα των Citigroup και General Electric, που δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές, ”θορύβησαν” την αγορά. Η χειρότερη ημέρα για το Nasdaq από το Σεπτέμβριο του 2003. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ισχυρές απώλειες σημείωσε η Wall Street καθώς η νέα ανάκαμψη των τιμών του μαύρου χρυσού, που έκλεισε υψηλότερα των 68 δολ. ανά βαρέλι, αλλά και τα αποτελέσματα των Citigroup και General Electric, που δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές, ”θορύβησαν” την αγορά. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα ανοδικά και στα επίπεδα των 68,3 δολαρίων ανά βαρέλι διαμορφώθηκαν οι πετρελαϊκές τιμές. Μάλιστα το συμβόλαιο παράδοσης Μαρτίου ”είδε” ενδοσυνεδριακά και τα 69 δολάρια ανά βαρέλι.

Αναλυτές της αγοράς αποδίδουν την ανάκαμψη των τιμών στα προβλήματα παραγωγής στη Νιγηρία και στον εντεινόμενο προβληματισμό γύρω από το θέμα του Ιράν αλλά και των νέων απειλών του Μπιν Λάντεν.

Απώλειες για τη μετοχή της Citigroup. Ο διεθνής οίκος κατέγραψε αύξηση 30% στα κέρδη δ΄ τριμήνου, όμως υποχώρηση 3% σημείωσαν τα κέρδη από τις συνεχόμενες δραστηριότητες της τράπεζας.

Σε πτωτικό έδαφος βρέθηκε και η μετοχή της General Electric, τα κέρδη δ΄ τριμήνου της οποίας υποχώρησαν κατά 46%. Επιπροσθέτως τα έσοδα τριμήνου της εισηγμένης, κινήθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων της αγοράς.

Πτώση σημείωσε και η Motorola, παρά την ισχυρή αύξηση στα κέρδη της, καθώς προέβλεψε υποχώρηση των μεγεθών της στο α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Στα μακροοικονομικά νέα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Michigan ενισχύθηκε στο 93,4 τον Ιανουάριο από 91,5 το Δεκέμβριο.

To δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας κέρδισε 0,32%, στα 9,43 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ υποχώρησε 1,59%, στα 11,17 δολάρια. Πτώση 1,41% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 30,86 δολάρια.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 1,96%, στις 10.667 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 2,35%, στις 2.247 μονάδες. Πτώση 1,83% για τον S&P, στις 1.261 μονάδες.

Στο μεταξύ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε στις 5.672 μονάδες, ενώ ο Cac σημείωσε πτώση 0,84%, στις 4.773 μονάδες. Πτώση 1,51% για τον Dax, στις 5.349 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v