Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Αφορμή για ανάκαμψη από εταιρικά κέρδη

Ανοδική τάση εκδηλώνεται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς τα αποτελέσματα της Pfizer και της Merrill Lynch αλλά και η ανάκαμψη σε Ευρώπη και Ιαπωνία, βελτιώνουν το κλίμα και στη Wall Street.

Ανοδική τάση εκδηλώνεται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς τα αποτελέσματα της Pfizer και της Merrill Lynch αλλά και η ανάκαμψη σε Ευρώπη και Ιαπωνία, βελτιώνουν το κλίμα και στη Wall Street.

Την ίδια στιγμή, τα εξαιρετικά αποτελέσματα της Advanced Micro Devices αντιστρέφουν το κλίμα για τις μετοχές τεχνολογίας, καθώς η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της Intel ανακοίνωσε παράλληλα, ενίσχυση της ζήτησης για ημιαγωγούς. Η μετοχή της εκτινάσσεται κατά 12% υψηλότερα.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που συμπληρώθηκαν στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Ιανουαρίου διαμορφώνονται σε 271.000, σημειώνοντας υποχώρηση κατά 36.000 αιτήσεις, έναντι προσδοκιών της Wall Street για ενίσχυση.

Παράλληλα, σε χαμηλά εννεαμήνου διαμορφώνονται οι νέες κατοικίες το Δεκέμβριο, υποχωρώντας κατά 8,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στις 1.933.000 κατοικίες.

Υποχώρηση της τάξεως του 3% παρατηρείται στον τίτλο της Apple, μετά την ανακοίνωση για ενίσχυση κερδοφορίας κατά 95% στο τρίμηνο, αλλά προβαίνοντας σε προβλέψεις για την τρέχουσα χρήση που δεν ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ανοδική κίνηση 3% πραγματοποιεί ο τίτλος της Pfizer, η οποία συμμετέχει στον δείκτη Dow Jones, καθώς η υποχώρηση κατά 4% των κερδών της στο τέταρτο τρίμηνο ήταν μικρότερη από ότι περίμενε η αγορά.

Κέρδη 2% εξασφαλίζει και ο τίτλος της Merrill Lynch μετά την ανακοίνωση ενίσχυσης των καθαρών κερδών κατά 25% λόγω ενίσχυσης στις χρηματιστηριακές συναλλαγές και στις προμήθειες που λαμβάνει από συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εξαγορές.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.880,05 μονάδες με κέρδη 0,24%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,57%, στις 2.292,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,16%, στις 1.279,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις επικρατούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,76% στις 5.706,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,72% στις 4.806,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.427,08 μονάδες με κέρδη 0,60%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v