Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η άνοδος του πετρελαίου προβλημάτισε τη Wall

Πτωτικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας καθώς στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε κυρίως η άνοδος των πετρελαϊκών τιμών. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Πτωτικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε για άλλη μια φορά η άνοδος των πετρελαϊκών τιμών. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα στα επίπεδα των 66 δολαρίων ανά βαρέλι διαμορφώθηκαν οι πετρελαϊκές τιμές με τους αναλυτές να εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση στο Ιράν αλλά και τη φημολογία ότι θα υπάρξουν νέες επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Νιγηρία από παραστρατιωτικούς.

Στα εταιρικά νέα, πτώση κατέγραψε η μετοχή της AMD μετά την υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή από την Merrill Lynch. Απώλειες κατέγραψαν επίσης οι τίτλοι των Applied Materials και Varian λόγω της υποβάθμισης που υπέστησαν από την Deutsche Bank.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν και οι μετοχές της Intel και της IBM καθώς οι δύο εταιρίες ανακοινώνουν αποτελέσματα μετά το πέρας της συνεδρίασης.

To δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας κατέγραψε κέρδη 2,23%, στα 9,18 δολάρια, ενώ το ADR της 3Ε ενισχύθηκε κατά 3,75%, στα 31,23 δολάρια. Κέρδη 0,63% για το δικαίωμα του ΟΤΕ, στα 11,2 δολάρια.

Στις 10.896 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, με απώλειες 0,58%, ενώ πτώση 0,36% κατέγραψε ο S&P, στις 1.282 μονάδες. Πτώση 0,62%, για τον Nasdaq, στις 2.302 μονάδες.

Στο μεταξύ ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.699 μονάδες, ενώ ο Dax υποχώρησε κατά 0,99%, στις 5.460 μονάδες. Απώλειες 1,01% για τον Cac, στις 4.807 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v