Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γενικευμένη πτώση σε Wall (κυρίως) λόγω πετρελαίου

Διευρύνθηκαν σημαντικά οι απώλειες της Wall Street καθώς τόσο η άνοδος των πετρελαϊκών τιμών υψηλότερα των 68 δολαρίων ανά βαρέλι όσο και τα αποτελέσματα της Citigroup και της General Electric επιδρούν ιδιαίτερα αρνητικά στην ψυχολογία της αγοράς. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Διευρύνθηκαν σημαντικά οι απώλειες της Wall Street καθώς τόσο η άνοδος των πετρελαϊκών τιμών όσο και τα αποτελέσματα της Citigroup και της General Electric επιδρούν αρνητικά στην ψυχολογία της αγοράς. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα υψηλότερα των 68 δολαρίων ανά βαρέλι διαμορφώθηκαν οι πετρελαϊκές τιμές κυρίως λόγω των νέων απειλών που εκτόξευσε εναντίον των ΗΠΑ ο Μπιν Λάντεν. Μάλιστα τα συμβόλαια Μαρτίου διαπραγματεύονται στα επίπεδα των 68,84 δολαρίων ανά βαρέλι.

Παράλληλα πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Citigroup. Ο διεθνής οίκος κατέγραψε αύξηση κερδών στο δ΄ τρίμηνο του 2005, όμως τα κέρδη από τις κύριες δραστηριότητες υποχώρησαν κατά 3%, δεδομένο που δεν ικανοποίησε την αγορά.

Απώλειες καταγράφει και η General Electric αφού τα κέρδη δ΄ τριμήνου της εταιρίας υποχώρησαν 46%.

Στις 10.743 μονάδες υποχωρεί ο Dow Jones με απώλειες 1,26%, ενώ πτώση 1,79% καταγράφει ο Nasdaq στις 2.260 μονάδες. Πτώση 1,26% για τον S&P στις 1.268 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v