Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η νέα άνοδος του πετρελαίου πιέζει τη Wall

Πιέσεις εκδηλώνονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι ασφαλιστικές εταιρίες εκτιμούν τις ζημιές που προκάλεσε ο τυφώνας ”Κατρίνα” στα διυλιστήρια του Κόλπου του Μεξικό και σε άλλες περιουσίες.

Πιέσεις εκδηλώνονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι ασφαλιστικές εταιρίες εκτιμούν τις ζημιές που προκάλεσε ο τυφώνας ”Κατρίνα” στα διυλιστήρια του Κόλπου του Μεξικό και σε άλλες περιουσίες.

Την προηγούμενη ημέρα, οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα, με τους επενδυτές να αγνοούν τον τυφώνα και να επικεντρώνονται στα θεμελιώδη των επιχειρήσεων. Η θεομηνία έπληξε την πόλη της Νέας Ορλεάνης και άλλες πόλεις στις ακτές του Κόλπου, αλλά οι ζημιές ήταν ηπιότερες από τους αρχικούς υπολογισμούς.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση, η αγορά στηρίχθηκε από το γεγονός ότι οι πετρελαϊκές τιμές δεν ξεπέρασαν το ενδοσυνεδριακό ρεκόρ των 70,80 δολαρίων το βαρέλι.

Ωστόσο, σήμερα ο ”μαύρος χρυσός” κινείται και πάλι ανοδικά, σε ποσοστό 2,5% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 68,87 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη και στα 67,35 δολάρια στο Λονδίνο.

Αργότερα εντός της συνεδρίασης, η αγορά θα επικεντρωθεί στα στοιχεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης αλλά και στις βιομηχανικές παραγγελίες Ιουλίου, ενώ στις 21:00 ώρα Ελλάδας, θα δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed στις 9 Αυγούστου.

Ανοδικά αναμένεται να κινηθούν οι τηλεπικοινωνιακοί τίτλοι, μετά από την εξαγορά δυο εταιριών από τη Sprint Nextel έναντι 688 εκ. δολ.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.432,05 μονάδες με απώλειες 0,29%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,39%, στις 2.129,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,30%, στις 1.208,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ήπιες ανοδικές τάσεις κυριαρχούν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,67% στις 5.262,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,29% στις 4.373,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.812,08 μονάδες χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v