HΠΑ: Οι καταναλωτές πιέζονται από το πετρέλαιο

Οι εταιρίες λιανικών πωλήσεων χαμηλού κόστους παράσχουν ολοένα και περισσότερες αποδείξεις ότι οι καταναλωτές αισθάνονται τις πιέσεις από το αυξανόμενο κόστος των καυσίμων.

του Jonathan Birchall στη Νέα Υόρκη

Οι εταιρίες λιανικών πωλήσεων χαμηλού κόστους παράσχουν ολοένα και περισσότερες αποδείξεις ότι οι καταναλωτές αισθάνονται τις πιέσεις από το αυξανόμενο κόστος των καυσίμων.

Οι αλυσίδες καταστημάτων Dollar General και Dollar Tree επισημαίνουν ότι μεγάλη μερίδα των πελατών χαμηλού εισοδήματος δεν επισκέπτονται τα καταστήματά τους με την ίδια συχνότητα που το έκαναν και δαπανούν λιγότερα χρήματα, ως αποτέλεσμα της ανάγκης δαπάνης περισσότερων χρημάτων για καύσιμα.

Συνδυαστικά, οι δύο εταιρίες διαχειρίζονται περισσότερα από 10.000 καταστήματα στις ΗΠΑ, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται σε αγροτικές και φτωχές αστικές περιοχές.

Ο Bob Sasser, διευθύνων σύμβουλος της Dollar Tree -η οποία κοστολογεί όλα τα προϊόντα της στο 1 δολάριο- επισημαίνει ότι οι πελάτες της ”συνεχίζουν να νιώθουν την πίεση από τα αυξανόμενα κόστη καυσίμων και αντιδρούν με λιγότερες αγορές”.

”Δεν θεωρούμε ότι οι τιμές της βενζίνης θα υποχωρήσουν σημαντικά στο προσεχές διάστημα” αναφέρει ο David Perdue, διευθύνων σύμβουλος της Dollar General, ο οποίος πρόσθεσε ότι η αλυσίδα καταστημάτων ”εξετάζει τρόπους να δώσει ελκυστικές επιλογές στους πελάτες της με περιορισμένο προϋπολογισμό”.

Οι Petsmart και Petco, οι δύο μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων με είδη για κατοικίδια ζώα, ανέφεραν επίσης εντός της εβδομάδας ότι τα ενεργειακά κόστη ασκούν πιέσεις στην κίνηση και στις πωλήσεις των καταστημάτων τους, μετά από αντίστοιχη προειδοποίηση νωρίτερα εντός του μήνα, από τη Wal-Mart, τη μεγαλύτερη εταιρία λιανικών πωλήσεων στον κόσμο.

Σε μια περαιτέρω ένδειξη της ανησυχίας που επικρατεί για τα ενεργειακά κόστη, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Michigan εμφάνισε αναπάντεχη πτώση, υποχωρώντας στο 89,1 από 96,5 τον Ιούλιο.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v