Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Πτωτικές τάσεις με το Λονδίνο στο επίκεντρο

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στη Wall Street καθώς οι νέες εξελίξεις στο Λονδίνο σκιάζουν την απόφαση της Κίνας να αποσυνδέσει το γουαν από το δολάριο και τα καλά αποτελέσματα της Coca-Cola. Πιέσεις στον FTSE 100, διατηρούν τα κέρδη τους DAX και CAC 40.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στη Wall Street καθώς οι νέες εξελίξεις στο Λονδίνο σκιάζουν την απόφαση της Κίνας να αποσυνδέσει το γουαν από το δολάριο και τα καλά αποτελέσματα της Coca-Cola. Πιέσεις στον FTSE 100, διατηρούν τα κέρδη τους DAX και CAC 40.

Ειδικότερα, σε μια κίνηση θεαματική για τις διεθνείς αγορές το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι θα αποσυνδέσει το εθνικό νόμισμα από το δολάριο και θα συνδέσει το νόμισμα με ένα ”καλάθι” ισοτιμιών, το ”περιεχόμενο” του οποίου δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Παράλληλα στο μέτωπο των macro, όπως ανακοινώθηκε, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα έως την 16η Ιουλίου διαμορφώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων μηνών.

Ωστόσο, το ανοδικό κλίμα που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές και ιδιαίτερα στην αγορά του Λονδίνου σκιάζουν οι πληροφορίες για τρεις εκρήξεις μικρής έντασης στο μετρό του Λονδίνου που κάνουν τον κύκλο των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων. Σύμφωνα με τα πρακτορεία, οι τρεις σταθμοί του Λονδίνου εκκενώθηκαν.

Εξάλλου, όπως μετέδωσε το SKY TV, σημειώθηκε και ”περιστατικό” σε λεωφορείο στο ανατολικό μέρος της αγγλικής πρωτεύουσας, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Όσον αφορά τα εταιρικά αποτελέσματα, τα καθαρά κέρδη της Coca-Cola διαμορφώθηκαν στα 1,72 δισ. δολάρια ή 72 σεντς ανά μετοχή σε σύγκριση με 1,58 δισ. δολ. ή 65 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 6,31 δισ. δολ. από 5,91 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 64 σεντς ανά μετοχή.

Θετικό ήταν το δεύτερο τρίμηνο και για την EBay που ανακοίνωσε αύξηση τριμηνιαίων κερδών 53% και αναβάθμισε τους στόχους της για τη συνέχεια του έτους.

Από τις μετοχές του Dow, τα κέρδη της McDonald’s αν και υποχώρησαν, ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των αναλυτών, η SBC Communications ξεπέρασε τις εκτιμήσεις, ενώ τα αποτελέσματα της Merck διαμορφώθηκαν οριακά χαμηλότερα των προβλέψεων.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η Prudential Equity Group υποβάθμισε την Dana Corp. σε ”neutral weight” από ”overweight”, ενώ η JP Morgan υποβάθμισε τη σύστασή της για την Unisys Corp. σε ”underweight” από ”neutral”.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχωρεί 0,36% στις 10.650 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται οριακά πτωτικά κατά 0,09 στις 2.186 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,24% στις 1.232 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί οριακά κατά 0,05% στις 5.212 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο κατά 1% στις 4.832 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,33% στις 4.432 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v