Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθώνει από τα επίπεδα ρεκόρ η Wall Street

Δεν ικανοποίησαν τα στατιστικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και η Wall Street κινείται με διόρθωση από τα επίπεδα ρεκόρ της προηγούμενης συνεδρίασης. Πτώση στις ευρωαγορές. Χάνει 2 δολάρια το πετρέλαιο.

Δεν ικανοποίησαν τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική απασχόληση και οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο κινούνται με διόρθωση από τα επίπεδα ρεκόρ της προηγούμενης συνεδρίασης.

Μετά από σταθεροποιητικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,37% στις 14.608 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,59% στις 1.561 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,55% χαμηλότερα στις 3.237 μονάδες.

Οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της αμερικανικής οικονομίας αυξήθηκαν λιγότερο απ’όσο αναμενόταν τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ινστιτούτο ερευνών ADP, η ιδιωτική απασχόληση έκανε 158.000 νέες προσλήψεις. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα πραγματοποιηθούν 200.000 προσλήψεις από 198.000 τον Φεβρουάριο.

Η ανακοίνωση δεν δημιουργεί καλές προϋποθέσεις για την μεγάλη στατιστική ανακοίνωση της εβδομάδας, που θα είναι τα στοιχεία για την ανεργία Μαρτίου την Παρασκευή. 

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης υπηρεσιών ISM υποχώρησε τον Μάρτιο στις ΗΠΑ περισσότερο απ’όσο αναμενόταν. Ο δείκτης, που αποτυπώνει τα επίπεδα δραστηριότητας στον αμερικανικό κλάδο υπηρεσιών, υποχώρησε στο 54,4, από 56 τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα εμφανίσει μικρότερη πτώση και θα διαμορφωθεί περί το 55,5.

Η Wall Street συνέχισε την ανοδική της πορεία χθες, με τους δείκτες Dow και S&P 500 να κλείνουν και οι δύο την συνεδρίαση σε ιστορικά υψηλά.

Από το επιχειρηματικό επίπεδο σήμερα, κινητικότητα επικρατεί στην μετοχή της Apple, μετά την φήμη ότι η εταιρία ξεκινά την παραγωγή ανανεωμένου iPhone στο τρέχον τρίμηνο.

Η Tesla Motors υποχωρεί 1% μετά την ανακοίνωση νέας επιλογής λήζινγκ για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Model S.

Πιέσεις επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή των συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών ευρωζώνης και Βρετανίας, αύριο.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 1,09% στις 6.420 μονάδες, ο DAX με απώλειες 0,87% στις 7.875 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε 1,32% χαμηλότερα στις 3.755 μονάδες.

Ο τίτλος της Vodafone υποχωρεί 2% και πλέον στο Λονδίνο, μετά την διάψευση της Verizon Communications ότι μελετά συγχώνευση ή πλήρη εξαγορά της βρετανικής επιχείρησης.

Τα χθεσινά στοιχεία για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ ενέπνευσαν ράλι τιμών στις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, με αποτέλεσμα ο Nikkei να κλείσει με άνοδο 3%, σε αντίθεση με την αρνητική εικόνα που επικράτησε στην υπόλοιπη Ασία.

Ο χρυσός υποχωρεί ακόμη χαμηλότερα από τα 1.600 δολάρια και κινείται στα 1.568 δολ. ανά ουγκιά με απώλειες 8 δολαρίων.

Το πετρέλαιο υποχωρεί αισθητά στις ΗΠΑ μετά την κοινοποίηση μεγεθών που έδειξαν μεγάλη αύξηση στα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου, υποδεικνύοντας μείωση  της ζήτησης. Το συμβόλαιο Ιουνίου υποχωρεί 2% στα 95,21 δολ. ανά βαρέλι.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v