Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Project 100 εκατ. δολαρίων για έρευνες εγκεφάλου

Δαπάνη ύψους 100 εκατ. δολαρίων για την μελέτη και την χαρτογράφηση του ανθρώπινου εγκεφάλου προτείνει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, χαρακτηρίζοντας το εγχείρημα «το επόμενο μεγάλο αμερικανικό project».

Project 100 εκατ. δολαρίων για έρευνες εγκεφάλου
Δαπάνη ύψους 100 εκατ. δολαρίων για την μελέτη και την χαρτογράφηση του ανθρώπινου εγκεφάλου προτείνει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, χαρακτηρίζοντας το εγχείρημα «το επόμενο μεγάλο αμερικανικό project», σύμφωνα με τους FT.

Ο Ομπάμα απαιτεί την έγκριση του Κογκρέσου για την χρηματοδότηση του project αυτού, παρά τους περιορισμούς στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

Όπως αναφέρουν οι FT, το σχέδιο, ο οποίο θα υλοποιήσουν τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, η Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνών του υπουργείου Άμυνας καθώς και το Εθνικό Ίδρυμα Επιστήμης, ανακοινώθηκε το πρωί της Τρίτης.

«Ξέρετε, ως άνθρωποι, μπορούμε να αναγνωρίσουμε γαλαξίες που απέχουν έτη φωτός, μπορούμε να μελετήσουμε σωματίδια μικρότερα από ένα άτομο, όμως ακόμα δεν έχουμε ξεκλειδώσει το μυστήριο της βάρους 1,5 κιλών ύλης που κάθεται ανάμεσα στ’ αφτιά μας», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, το project έχει στόχο «να βοηθήσει τους ερευνητές να βρουν νέους τρόπους για να θεραπεύσουν ή ακόμα και να αποτρέψουν τις διαταραχές του εγκεφάλου, όπως το Αλτσχάιμερ, η επιληψία και τα τραύματα του εγκεφάλου».

Ο Ομπάμα σημείωσε ότι το project μπορεί να τονώσει την οικονομία με παρόμοιο τρόπο, όπως το project του ανθρωπίνου γονιδιώματος προ δεκαετίας, και να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ στον αγώνα της καινοτομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v