Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια διόρθωση στη Wall μετά τη μεταποίηση

Απώλειες στη Wall μετά την αναρρίχηση του δείκτη S&P αλλά και του Dow σε επίπεδα ρεκόρ. Πρωταγωνιστεί στη πτώση ο τεχνολογικός κλάδος. Απογοήτευσε ο δείκτης ISM μεταποίησης. Κλειστές οι ευρωαγορές για το καθολικό Πάσχα.

Μικρές απώλειες σημειώνει το αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά την αναρρίχηση των δύο μεγάλων δεικτών της Wall Street σε επίπεδα ρεκόρ. Στο υποτονικό κλίμα συνεισφέρουν οι αργίες των ευρωπαϊκών αγορών, στο πλαίσιο του εορτασμού του καθολικού Πάσχα.

Οι δείκτες ξεκίνησαν την συνεδρίαση με ανεπαίσθητες μεταβολές, ενώ η ανακοίνωση της επιβράδυνσης του κλάδου μεταποίησης στην συνέχεια, επιτείνει κάπως την πτώση.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,13% στις 14.562 μονάδες, ο S&P κινείται 0,39% χαμηλότερα στις 1.563 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,75% στις 3.243 μονάδες.

Η Wall Street και οι περισσότερες διεθνείς αγορές παρέμειναν κλειστές την Παρασκευή. Στην τελευταία συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας, οι δείκτες S&P 500 και Dow έκλεισαν σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ ο S&P συμπλήρωσε άνοδο 10% στο τρίμηνο.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στις στατιστικές ανακοινώσεις, από τις οποίες περιμένουν επιβεβαίωση της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.
 
Τα στοιχεία για την απασχόληση Μαρτίου την Παρασκευή θα προσφέρουν σημαντική κατεύθυνση, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε ο δείκτης μεταποίησης ISM καθώς και στοιχεία για την κατασκευαστική αγορά των ΗΠΑ.

Ο δείκτης μεταποίησης ISM επιβραδύνθηκε ελαφρώς τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, αν και παρέμεινε σε επίπεδα επέκτασης. Ο δείκτης ISM, που αποτυπώνει την δραστηριότητα του κλάδου μεταποίησης στην αμερικανική οικονομία, διαμορφώθηκε στο 51,3.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, οι κατασκευαστικές δαπάνες αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο 1,2% στην αμερικανική αγορά.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και ο επόμενος κύκλος επιχειρηματικών αποτελεσμάτων.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο σήμερα, στο επίκεντρο βρίσκονται οι φαρμακοβιομηχανίες, μετά την απόρριψη αίτησης πατέντας αντικαρκινικού σκευάσματος της Novartis από το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας.

Ανοδο σημειώνει η μετοχή της Tesla Motors μετά την δήλωση ότι οι πωλήσεις του μοντέλου Model S ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Η μετοχή της Apple υποχωρεί μετά την φήμη ότι θα μειώσει τις αποστολές iPad Mini.

Κινητικότητα παρουσιάζει και η μετοχή της BlackBerry, μετά την ανακοίνωση ανέλπιστου λειτουργικού κέρδους στο δ΄ τρίμηνο.

Στις υπόλοιπες αγορές, τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν χαμηλότερα, μετά την μάλλον απογοητευτική οικονομική έκθεση tankan της Bank of Japan και τα υποτονικά μεγέθη για την κινεζική μεταποίηση.

Η τιμή στο συμβόλαιο Απριλίου του πετρελαίου κινείται ελαφρώς χαμηλότερα, ενώ ο χρυσός εμφανίζει σταθεροποιητική εικόνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v