Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατέκτησε το ιστορικό ρεκόρ ο S&P στην Wall

Η επαναλειτουργία των κυπριακών τραπεζών και τα καλά στατιστικά στηρίζουν υψηλότερα την Wall, που κλείνει ένα δυνατό τρίμηνο. "Πάτησε" το ιστορικό ρεκόρ ο S&P. Κέρδη ευρωαγορών επί 10ο μήνα. Κάτω από τα $1.600 ο χρυσός.

Η επαναλειτουργία των κυπριακών τραπεζών και τα ικανοποιητικά στατιστικά μεγέθη στηρίζουν ακόμη υψηλότερα τους βασικούς δείκτες της Wall Street, που κλείνει ένα ιδιαίτερα δυνατό τρίμηνο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,22% στις 14.559 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,20% στις 1.566 μονάδες, δηλαδή μία μονάδα πάνω από το ιστορικό ρεκόρ του, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,14% στις 3.261 μονάδες.

Τα στατιστικά στοιχεία για τις ΗΠΑ συνέχισαν να δείχνουν μια οικονομία που αναπτύσσεται, έστω και με χαμηλούς ρυθμούς.

To αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,4% στο δ΄ τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με την τελική μέτρηση του υπουργείου Εμπορίου της χώρας. Οι αναλυτές περίμεναν ελαφρώς καλύτερη επίδοση, στο 0,5% κατά μέσο όρο. Στην προηγούμενη μέτρηση είχε καταγραφεί αύξηση ΑΕΠ 0,1%.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας που κατατέθηκαν την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε κατά 16.000. Ο αριθμός των νέων ανέργων ανήλθε στους 357.000. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα κατατεθούν 340.000 αιτήσεις από 341.000 στην προηγηθείσα εβδομάδα.

Οι κυπριακές τράπεζες άρχισαν να επαναλειτουργούν μετά από διακοπή δύο εβδομάδων σχεδόν, μετά την επίτευξη συμφωνίας για διάσωση με τους διεθνείς πιστωτές.

Οι ανησυχίες για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη συνεχίζουν να δημιουργούν «φασαρία» στις αγορές αλλά, όπως τονίζουν αναλυτές «όσο τα εταιρικά αποτελέσματα είναι καλά και η αμερικανική κεντρική τράπεζα διατηρεί διευκολυντική πιστωτική πολιτική, οι αγορές δεν νοιάζονται».

Ο δείκτης S&P 500, που κινείται σε απόσταση αναπνοής από το ιστορικό ρεκόρ του, σημειώνει άνοδο 9,6% στο α΄ τρίμηνο. 

Από το επιχειρηματικό επίπεδο, στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή της BlackBerry που ανακοίνωσε ανάλπιστα καλά αποτελέσματα δ΄ τριμήνου.

Οι συναλλαγές προβλέπεται να είναι ήρεμες αυτές τις ημέρες, που πολλές αγορές θα παραμένουν κλειστές για τον εορτασμό του καθολικού Πάσχα. Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης δεν θα λειτουργήσει αύριο και οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες θα παραμείνουν κλειστοί αύριο και την Δευτέρα.

Οι ευρωαγορές τερμάτισαν με άνοδο επί 10ο συνεχόμενο μήνα.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,38% υψηλότερα στις 6.412 μονάδες, ο DAX κέρδισε 0,08% στις 7.795 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,52% στις 3.731 μονάδες.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 1,3% στον Μάρτιο και κέρδος 5% στο τρίμηνο.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του χρυσού υποχώρησε κάτω από τα 1.600 δολ./oz σημειώνοντας πτώση 0,7% στα 1.596 $/oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v