Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημητριάδης: Αντιβαίνει στο Σύνταγμα το "κούρεμα"

Δύο επιστολές οι οποίες αποκαλύπτουν ότι τόσο η Κεντρική Τράπεζα όσο και οι τράπεζες γνώριζαν για το ενδεχόμενο πρότασης του Eurogroup για κούρεμα καταθέσεων αποκάλυψε στο Sigma o Σίμος Αγγελίδης.

Δημητριάδης: Αντιβαίνει στο Σύνταγμα το κούρεμα
Μοιάζει με τραγική ειρωνεία: Στις 11 Φεβρουαρίου, ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Κύπρου, Π. Δημητριάδης, με αφορμή δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο αποκάλυπτε τα σχέδια της Ε.Ε. για επιβολή ζημιών στους μη ασφαλισμένους καταθέτες, έστειλε επιστολή στη Λαϊκή, την οποία υπέγραφε ο Γ. Γεωργίου, επικεφαλής του γραφείου του διοικητή.

Όπως προκύπτει η Κεντρική Τράπεζα αντέκρουε το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Στην επιστολή της προς τη Λαϊκή ανέφερε ότι το κούρεμα καταθέσεων "αντιβαίνει στο Σύνταγμα της Κύπρου, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα". Ο κεντρικός τραπεζίτης προειδοποιούσε μάλιστα τις τράπεζες να μην προχωρήσουν σε καμία κίνηση που θα έχει ως στόχο τον περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων... 

Τη συγκεκριμένη επιστολή αποκάλυψε στην εκπομπή "Μεσημέρι και Κάτι" του Sigma ένας πρώην ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ, ο Σίμος Αγγελίδης.

Μετά από αυτήν την αποκάλυψη, ερώτημα παραμένει πώς οι κυπριακές αρχές υποστηρίζουν ότι η απόφαση για επιβολή κουρέματος στο eurogroup της 15ης Μαρτίου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v