Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η εμπορική κίνηση τονώνει την Wall Street

Ανοδικά κινείται στην, συντομευμένη, συνεδρίαση η Wall Street, με το επίκεντρο στην Μαύρη Παρασκευή του αμερικανικού εμπορίου. Άνοδος ευρωαγορών με εβδομαδιαία κέρδη 3,5%. Σταθεροποίηση πετρελαίου.

Ανοδικά κινείται στην σημερινή, συντομευμένη, συνεδρίαση η Wall Street, με το επίκεντρο στην Μαύρη Παρασκευή του αμερικανικού εμπορίου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 100 μονάδες ή 0,8% στις 12.939 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,66% στις 1.397 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,94% υψηλότερα στις 2.944 μονάδες. Ο δείκτης S&P 500 έχει ενισχυθεί 3,2% μέχρι στιγμής στην εβδομάδα, που είναι τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από τις αρχές Ιουνίου.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο, που δεν λειτούργησε χθες λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών, έκλεισε την προχθεσινή συνεδρίαση στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων, με αφορμή κυρίως την ανακωχή στην Μέση Ανατολή.

Η κατάπαυση των εχθροπραξιών άσκησε πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου, αλλά η πτώση του δολαρίου στηρίζει τον μαύρο χρυσό. Το συμβόλαιο του πετρελαίου αυτή την ώρα, μετά από πτωτικό άνοιγμα, ενισχύεται σχεδόν 1 δολ. στα 88,22 δολ. ανά βαρέλι.

Οι ενδείξεις προόδου στις συνομιλίες του προέδρου Ομπάμα με τον Κογκρέσο για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού,» έχουν βοηθήσει την επενδυτική ψυχολογία στις τελευταίες συνεριάσεις.

Τα καλά στατιστικά μεγέθη από την Κίνα στήριξαν χθες τις ευρωαγορές στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδα.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνέχισαν και σήμερα ανοδικά, με σημαντική ώθηση από την ανέλπιστη βελτίωση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Γερμανία.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,48% στις 5.819 μονάδες, ο DAX κέρδισε 0,88% στις 7.309 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε 0,88% υψηλότερα στις 3.529 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,48% κλείνοντας την εβδομάδα με ανάκαμψη 3,5%.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο δεν έχουν προγραμματιστεί μακροοικονομικές ανακοινώσεις, ενώ από το επιχειρηματικό πεδίο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις μετοχές αλυσίδων λιανικού εμπορίου.

Η Μαύρη Παρασκευή θεωρείται το σημείο έναρξης της εορταστικής εμπορικής περιόδου και, θεωρητικά, το πέρασμα των επιχειρήσεων στα «μαύρα» δηλαδή στα κέρδη.

Η μετοχή της Target ενισχύεται 1,14% και της Wal-Mart Stores υποχωρεί 0,16%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v