Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποτελέσματα και οικονομία δίχασαν τη Wall

Μικτά πρόσημα στο χρηματιστήριο της Ν.Υ. μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα Hewlett–Packard (-12%), Best Buy (-13%).Στήριξη από στεγαστική αγορά. Σκάνδαλο εσωτερικής πληροφόρησης.

Μικτά πρόσημα στο χρηματιστήριο της Ν.Υ. μετά τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα των Hewlett – Packard (-12%), Best Buy (-13%).Στήριξη από στεγαστική αγορά. Σκάνδαλο εσωτερικής πληροφόρησης στη Wall. Προβληματισμός για τη γαλλική υποβάθμιση.

Αναλυτικά, η απροσδόκητα μεγάλη πρόβλεψη ζημιών για το 2012 που ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος της Hewlett- Packard εξαιτίας των λογιστικών ατασθαλιών στην εξαγορά το 2011 της Autonomy, καθήλωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στην έναρξη της συνεδρίασης.

Αντίστοιχα, απογοητευτικά ήταν και τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου που ανακοίνωσε και η αλυσίδα Best Buy καθώς οι ζημιές ανήλθαν στα 10 εκατ. δολάρια λόγω των κατώτερων των αναμενόμενων πωλήσεων.

Οι πτωτικές τάσεις στη Wall διατηρήθηκαν και μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων στοιχείων στη στεγαστική αγορά. Συγκεκριμένα οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,6% σε υψηλό αντίστοιχο του Ιουλίου 2008, κόντρα στις εκτιμήσεις των αναλυτών για μείωση 3,7%.

Στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων Obama – Κογκρέσου αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2013, η αγορά παραμένει αισιόδοξη ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή και θα αποφευχθεί η αυτόματη περικοπή δαπανών και αύξηση φόρων που θα έθετε σε κίνδυνο την ανάκαμψη της χώρας, όπως άλλωστε ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της Fed.

Πέρα όμως από τις οικονομικές και εταιρικές ειδήσεις που επηρέασαν τη Wall Street, οι χρηματιστηριακές αρχές έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα πληροφορίες για ένα σκάνδαλο εσωτερικής πληροφόρησης που φέρεται να έδωσε στους δράστες κέρδη 276 εκατ. δολαρίων.

Επιπλέον επανήλθαν στο επίκεντρο οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της γαλλικής οικονομίας από τη Moody’s.

Παράλληλα οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα αναφορικά με την εκταμίευση της δόσης.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 2,8% στα 86,80 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 0,5% στα 1.726 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε απώλειες 0,6% στα 2,14 δολ. ενώ το δικαίωμα της σημείωνε κέρδη 2,2% στα 22,53 δολάρια.

Στη Wall, ο Dow υποχώρησε 0,06%, στις 12.788,51 μονάδες. Ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,07% κλείνοντας στις 1.387,82 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,02% στις 2.916,68 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η υποβάθμιση της γαλλικής οικονομίας από την Moody’s σε Aa1, περιόρισε τις αγοραστικές διαθέσεις σήμερα, και οι κινήσεις στις ευρωαγορές ήταν μικτές κι επιφυλακτικές.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,18% υψηλότερα στις 5.748 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,69% στις 7.173 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 0,65% στις 3.462 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v