Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bernanke:Το 2013 μπορεί να είναι πολύ καλή χρονιά

Το 2013 μπορεί να είναι μια "πολύ καλή χρονιά" για την αμερικανική οικονομία αν τα δύο κόμματα καταλήξουν γρήγορα σε μια συμφωνία για το "δημοσιονομικό κενό", δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke.

Bernanke:Το 2013 μπορεί να είναι πολύ καλή χρονιά
Το 2013 μπορεί να είναι μια "πολύ καλή χρονιά" για την αμερικανική οικονομία αν τα δύο κόμματα καταλήξουν γρήγορα σε μια συμφωνία για το "δημοσιονομικό κενό", δήλωσε την Τρίτη σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Bernanke απηύθυνε έκκληση για ένα αξιόπιστο μακροχρόνιo σχέδιο για την δημοσιονομική προσαρμογή των ΗΠΑ, προειδοποιώντας παράλληλα για τον κίνδυνο επιβράδυνσης της οικονομίας.

Επανέλαβε την προειδοποίηση ότι αν η χώρα πέσει στο "κενό" της αυτόματης μείωσης των κυβερνητικών δαπανών και της μη επέκτασης των φοροαπαλλαγών, θα εκτροχιαστεί η ανάκαμψη της οικονομίας.

"Οι αβεβαιότητες αυτές θα αυξηθούν με τις διαφωνίες και τις καθυστερήσεις" ανέφερε στην ομιλία του.

"Αντίθετα, η συνεργασία και η δημιουργικότητα για την επίτευξη δημοσιονομικής σαφήνειας - συγκεκριμένα ένα σχέδιο για την επίλυση των μακροχρόνιων δημοσιονομικών προβλημάτων του έθνους- θα βοηθήσει να μετατρέψει τον επόμενο χρόνο σε ένα πολύ καλό χρόνο για την αμερικανική οικονομία" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v