Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στην Wall Street με το βλέμμα στην Ασία

Διορθωτική εικόνα μετά τον "ενθουσιασμό" για τον 3ο κύκλο ρευστότητας της Fed, επικρατεί στην Wall. Απογοητευτικά στατιστικά στις ΗΠΑ, ανησυχίες για την ένταση μεταξύ Ιαπωνίας και Κίνας. Στα 700$ ενισχύεται η Apple.

Διορθωτική εικόνα μετά τον «ενθουσιασμό» της προηγούμενης εβδομάδας στον απόηχο του τρίτου κύκλου ρευστότητας από την Federal Reserve, επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην Ασία, όπου η κλιμακούμενη ένταση ανάμεσα στην Κίνα και την Ιαπωνία απειλεί με εμπορική διαμάχη την παγκόσμια οικονομία.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,18% στις 13.566 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,19% στις 1.463 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,22% χαμηλότερα στις 3.176 μονάδες.

Η Fed ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα εισάγει τριτο κύκλο ποσοτικής χαλάρωσης, γνωστό ως QE3, προκαλώντας παγκόσμιο χρηματιστηριακό ράλι, που ώθησε την Παρασκευή τον Dow Jones στο υψηλότερο κλείσιμο από τον Δεκέμβριο 2007.

Σήμερα το επίκεντρο στρέφεται στην Ασία, όπου η εδαφική διαμάχη μεταξύ Ιαπωνίας και Κίνας κλιμακώνεται, με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων πολλές ιαπωνικές εταιρίες να σταματούν την παραγωγή στην Κίνα εξαιτίας των βίαιων αντι-ιαπωνικών διαδηλώσεων.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια είχαν μικτή εικόνα, ενώ ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο δεν λειτούργησε λόγω αργίας.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν από τα υψηλά 15 μηνών.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,25% στις 5.901 μονάδες, ο DAX εμφανίζει πτώση 0,2% στις 7.397 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,52% χαμηλότερα στις 3.564 μονάδες.

Στην Wall Street από το επιχειρηματικό μέτωπο η μετοχή της Staples παραμένει στο επίκεντρο, μετά το ενδιαφέρον πολλών several private-equity για την εταιρία.

Η Apple συνεχίζει να ενισχύεται και κινείται σε απόσταση αναπνοής από τα 700 δολ. ανά μετοχή μετά την ανακοίνωση ότι οι προ-πωλήσεις του iPhone 5 ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια στο πρώτο 24ωρο.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι η δραστηριότητα του κλάδου μεταποίησης στην Νέα Υόρκη αποδυναμώθηκε εκ νέου τον Σεπτέμβριο και διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο 2010. Ο δείκτης μεταποίησης Empire State διολίσθησε στο -10,4 τον Σεπτέμβριο από -5,9 τον Αύγουστο.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 22 σεντς στα 98,78 δολ. ανά βαρέλι ενώ του χρυσού υποχωρεί 2 δολ. στα 1.770 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v